Brukar bli en skinkmacka med senap till efterrätt, eller en mandarin och marianne. Orkar inte särksilt mycket mer efter maten!
boz19658 december 2011
Och farbror Torsten i matkoma i soffan med byxorna uppknäppta för att öht kunna sätta sig ned utan att de spricker... *asg* :DD
Nenabirk8 december 2011
Skrivet av EvisW den 7 dec 2011
Saffransglass låter gott. Hur gör man den? (Varför glömde jag köpa glassmaskinen när jag var på GeKås????)
Det finns recept här på matklubben. Min pappa gjorde den vi åt och det var i stort sett ett grundrecept på vaniljgräddglass smaksatt med saffran. Om du inte har glassmaskin kan du ju göra en parfait eller semifreddo!
blinger8 december 2011
efter julbordet kommer ju tomten så vi väntar med efterätten tills julklapparna har öppnats. Kaffe och Gottlandspannkaka med hjortronsylt brukar bli bra någon eller ett par timmar efter maten {beauty}
Vetebullen8 december 2011
Här är också Ris á la Malta det som gäller. Gjord på egen kokt risgrynsgröt, vispgrädde och egen jordgubbssylt. ( ingen saftsoppa, det känns som vardagsmat :) )
elleave8 december 2011
Nån dag under julen äter vi alltid efterrätt av blandade frysta (tinade) bär med lite konserverade frukter i, till detta äter man glass och/eller grädde :)
Bären ska tina med lite socker i serveringsskålen så man får med all saft
malinrv9 december 2011
Förra året gjorde jag en mycket uppskattad pannacotta i två lager. Först ett lager pannacotta smaksatt med saffran och vanilj och över det ett lager smaksatt med pepparkakskryddor och sen smulade jag pepparkakor över. Låter svårare än det är ;)
Cassiopeya9 december 2011
Skrivet av elleave den 8 dec 2011
Nån dag under julen äter vi alltid efterrätt av blandade frysta (tinade) bär med lite konserverade frukter i, till detta äter man glass och/eller grädde :)
Bären ska tina med lite socker i serveringsskålen så man får med all saft
Det har varit en stående efterrätt hos oss också i alla år, fast inte på jul, utan när vi träffas med familjen och äter lite god mat, tex på en söndag :D Fast vi har inget socker på bären, de är så goda ändå :p Egenplockade hallon, jordgubbar, blåbär...mums!
mooseella9 december 2011
Kaffe och klenäter med lättvispad grädde och hjortronsylt brukar vara lagom efter all julmat då även ris a' la Malta gått ner, brukar ha jordgubbar till den.
chrisq9 december 2011
:DD En hembakad mandel mussla med sylt grädde o en klementinskiva på toppen o en god kopp kaffe o ett glas likör till det mums
emmelina110 december 2011
Skrivet av malinrv den 9 dec 2011
Förra året gjorde jag en mycket uppskattad pannacotta i två lager. Först ett lager pannacotta smaksatt med saffran och vanilj och över det ett lager smaksatt med pepparkakskryddor och sen smulade jag pepparkakor över. Låter svårare än det är ;)
Åh det vore kul med receptet så kan jag överraska med något nytt i år!
Erajscha10 december 2011
Saffranspannkaka med vispgrädde och björnbärssylt eller drottningsylt (eftersom det inte finns salmbärssylt på fastlandet). Ris à la Malta är juldagsefterätt för mig och den ska vara dekorerad med såna där små marsipantomtar...
zonale10 december 2011
I år blir det en risgrynspannacotta:)
bitten5610 december 2011
I år får det bli Paradisdessert. En svalkande dessert efter all julmat. Receptet finns på mina recept om någon annan vill testa. Annars har vi alltid ätit Ris à la malta, men det blir för mäktigt.
judith812 oktober 2012
Jag vet att jag är ett år sen på den här tråden.. :P
Jag brukar göra pepparkakscheesecake med lingontopping, det kommer alldeles snart upp i min receptbok :)
Supervanten14 november 2012
Skrivet av judith8 den 12 okt 2012
Jag vet att jag är ett år sen på den här tråden.. :P
Jag brukar göra pepparkakscheesecake med lingontopping, det kommer alldeles snart upp i min receptbok :)
Nääääär? =)
Lena14 november 2012
Vi har alltid fruktsallad och grädde
Anderstam14 november 2012
Efter att ätit sig igenom ett julbord så känns mer att äta övermäktigt.
Så en underbart god kaffe med guldkant har blivit vår tradition. Kaffe med guldkant
God jul !
_yggdrasil_14 november 2012
Jag föredrar ostkaka till efterrätt...
Tyvärr brukar jag bli nerröstad och då kör vi en kompromiss med ris ala malta med päron, bananer, apelsin och äpple i. Gudomligt gott det oxå!(L)
Lenkan15 november 2012
I år kör jag på att servera flytande romerskt båge till efterrätt.
Kaffe, en sked kakao, liiite vaniljsocker, nån centiliter cointreau och vispad grädde på toppen, sen släpper man i två romerska bågar.
Till barnen varm oboy med en skvätt apelsinjuice, grädde och romerska bågar.
Brukar bli en skinkmacka med senap till efterrätt, eller en mandarin och marianne. Orkar inte särksilt mycket mer efter maten!
Och farbror Torsten i matkoma i soffan med byxorna uppknäppta för att öht kunna sätta sig ned utan att de spricker... *asg* :DD
Saffransglass låter gott. Hur gör man den? (Varför glömde jag köpa glassmaskinen när jag var på GeKås????)
Det finns recept här på matklubben. Min pappa gjorde den vi åt och det var i stort sett ett grundrecept på vaniljgräddglass smaksatt med saffran. Om du inte har glassmaskin kan du ju göra en parfait eller semifreddo!
efter julbordet kommer ju tomten så vi väntar med efterätten tills julklapparna har öppnats. Kaffe och Gottlandspannkaka med hjortronsylt brukar bli bra någon eller ett par timmar efter maten {beauty}
Här är också Ris á la Malta det som gäller. Gjord på egen kokt risgrynsgröt, vispgrädde och egen jordgubbssylt. ( ingen saftsoppa, det känns som vardagsmat :) )
Nån dag under julen äter vi alltid efterrätt av blandade frysta (tinade) bär med lite konserverade frukter i, till detta äter man glass och/eller grädde :)
Bären ska tina med lite socker i serveringsskålen så man får med all saft
Förra året gjorde jag en mycket uppskattad pannacotta i två lager. Först ett lager pannacotta smaksatt med saffran och vanilj och över det ett lager smaksatt med pepparkakskryddor och sen smulade jag pepparkakor över. Låter svårare än det är ;)
Nån dag under julen äter vi alltid efterrätt av blandade frysta (tinade) bär med lite konserverade frukter i, till detta äter man glass och/eller grädde :)
Bären ska tina med lite socker i serveringsskålen så man får med all saft
Det har varit en stående efterrätt hos oss också i alla år, fast inte på jul, utan när vi träffas med familjen och äter lite god mat, tex på en söndag :D Fast vi har inget socker på bären, de är så goda ändå :p Egenplockade hallon, jordgubbar, blåbär...mums!
Kaffe och klenäter med lättvispad grädde och hjortronsylt brukar vara lagom efter all julmat då även ris a' la Malta gått ner, brukar ha jordgubbar till den.
:DD En hembakad mandel mussla med sylt grädde o en klementinskiva på toppen o en god kopp kaffe o ett glas likör till det mums
Förra året gjorde jag en mycket uppskattad pannacotta i två lager. Först ett lager pannacotta smaksatt med saffran och vanilj och över det ett lager smaksatt med pepparkakskryddor och sen smulade jag pepparkakor över. Låter svårare än det är ;)
Åh det vore kul med receptet så kan jag överraska med något nytt i år!
Saffranspannkaka med vispgrädde och björnbärssylt eller drottningsylt (eftersom det inte finns salmbärssylt på fastlandet). Ris à la Malta är juldagsefterätt för mig och den ska vara dekorerad med såna där små marsipantomtar...
I år blir det en risgrynspannacotta:)
I år får det bli Paradisdessert. En svalkande dessert efter all julmat. Receptet finns på mina recept om någon annan vill testa. Annars har vi alltid ätit Ris à la malta, men det blir för mäktigt.
Jag vet att jag är ett år sen på den här tråden.. :P
Jag brukar göra pepparkakscheesecake med lingontopping, det kommer alldeles snart upp i min receptbok :)
Jag vet att jag är ett år sen på den här tråden.. :P
Jag brukar göra pepparkakscheesecake med lingontopping, det kommer alldeles snart upp i min receptbok :)
Nääääär? =)
Vi har alltid fruktsallad och grädde
Efter att ätit sig igenom ett julbord så känns mer att äta övermäktigt.
Så en underbart god kaffe med guldkant har blivit vår tradition.
Kaffe med guldkant
God jul !
Jag föredrar ostkaka till efterrätt...
Tyvärr brukar jag bli nerröstad och då kör vi en kompromiss med ris ala malta med päron, bananer, apelsin och äpple i. Gudomligt gott det oxå!(L)
I år kör jag på att servera flytande romerskt båge till efterrätt.
Kaffe, en sked kakao, liiite vaniljsocker, nån centiliter cointreau och vispad grädde på toppen, sen släpper man i två romerska bågar.
Till barnen varm oboy med en skvätt apelsinjuice, grädde och romerska bågar.