:)I går var jag ute på en underbar svamprunda.
Jag plocka ca 4 liter kantareller på ca 1 timma.
Är det ovanligt bra svampår eller är det bara jag som hade tur.
:)Det bara växte några där, så gick jag några meter så växtre det några till....
Kvällsmaten var räddad Kantarellpaj á la Nettan
lena416 augusti 2009
Har idag ...
Klippt och fryst in persilja och gräslök.
Plockat 15 liter svarta vinbär.
Gula brytbönor.
Ca 2 kilo mörötter.
LEDIVO16 augusti 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
ros16 augusti 2009
Skrivet av KAROLO den 16 aug 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
Hej KAROLO!
Jag är bara lite nyfiken men vad är salladsgurka?
Jag har inte hört det namnet innan
Ha det så gott!
redd16 augusti 2009
Skrivet av KAROLO den 16 aug 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
sater16 augusti 2009
Vi gick ut i skogen, jag, (L) lillgrabben och (L) hunden. Där plockade och åt vi blåbär och skogshallon. Väl hemma blev det Blåbärskungens paj, som grabben döpte den till. Självklart med "lite" vaniljsås.:p:p
Jag har gjort blandsaft på hallon och jordgubbar, hallonsylt, svart- och röda vinbärsgelé. Torkat och förvällt kantareller. Päronkompott, lingonsylt och krusbärsmarmelad är på gång. (Y)(Y)
Ha en skön höst!!! <3<3<3
lena420 augusti 2009
Här kom dottern och gubben hem med 2 hinkar höstkantareller idag.
20 liter...
Phuuu .....innan det är rensat
Men härligt när det finns i frysen.
kattgnag20 augusti 2009
Mina tre svartvinbärsbuskar har fått relativt mycket bär i år. Idag plockade jag av 2 liter och slängde ner i frysen. Imorgon plockar jag mer.:)
Några liter gula kantareller har det blivit fast jag längtar till trattis-tiden... (med "fasa" för dessa förb. ÄLGFLUGOR som jag avskyr värre än fästingar:@ - fast de har kanske ngt berättigande, fråga mig inte!)
Lite, lite vilda smultron som är helt superduper eftersom de kommer "frivilligt" till mig från skogen:p
Blåbär är guldet, tycker jag. Har inte tagit mig den tid jag skulle velat till att plocka men några liter ha det iallafall blivit.
Tänk vad naturen är fantastisk!:D:D
annelieberggren20 augusti 2009
Här har det mesta skadats av allt regn :( dillen och persiljan har det varit massa sniglar i. inte så kul att äta den när man såg alla slemmiga varelser :@. Någon som vet hur man kan bli av med dom? det är dom utan skal...
LEDIVO20 augusti 2009
Skrivet av popik den 20 jul 2009
Jag odlar lite på balkongen, har tomat, paprika, chili, dill, sallad som är jättefina. Men så sådde jag gräslök och det har bara kommit upp ett enda strå, och rädisor sådde jag och blasten är gröna och fina och 1-1,5 dm men undertill finns ingenting inte en enda rädisa bara en rottråd? varför är det dåliga frön eller är det jag som inte har gröna fingrar.:'(
Hej!
Jag har också (mer än en gång) provat så gräslök, men inte lyckats. I år provade jag med en färdig planta och det blev jättebra, så prova det nästa år.
När det gäller rädisor har jag dessvärre inget bra tips att ge dig.
//KAROLO
LEDIVO20 augusti 2009
Skrivet av ros den 16 aug 2009
Skrivet av KAROLO den 16 aug 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
Hej KAROLO!
Jag är bara lite nyfiken men vad är salladsgurka?
Jag har inte hört det namnet innan
Ha det så gott!
Hej på dig!
Slanggurka säger nog de flesta, så det skulle jag så klart skrivit. Ska förresten använda en i morgon till salladen när vi grillar.
Ha de så gott du med! //KAROLO
LEDIVO20 augusti 2009
Skrivet av redd den 16 aug 2009
Skrivet av KAROLO den 16 aug 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Hej!
Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så jag kan inte ge dig mer exakt än så.
Flaskan från Perstorps ättika är märkt med grader, så den har jag använt.
Hoppas du provar och tycker gurkorna blir goda!
//KAROLO
LEDIVO20 augusti 2009
Skrivet av KAROLO den 20 aug 2009
Skrivet av redd den 16 aug 2009
Skrivet av KAROLO den 16 aug 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Hej!
Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så jag kan inte ge dig mer exakt än så.
Flaskan från Perstorps ättika är märkt med grader, så den har jag använt.
Hoppas du provar och tycker gurkorna blir goda!
//KAROLO
Hej igen!
Glömde skriva att:
Nej, inget vatten - Det bildar gurkorna bara någon-några timmar efter du rört ihop alla ingredienser.
//KAROLO
redd21 augusti 2009
Skrivet av KAROLO den 20 aug 2009
Skrivet av KAROLO den 20 aug 2009
Skrivet av redd den 16 aug 2009
Skrivet av KAROLO den 16 aug 2009
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse. Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Hej!
Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så jag kan inte ge dig mer exakt än så.
Flaskan från Perstorps ättika är märkt med grader, så den har jag använt.
Hoppas du provar och tycker gurkorna blir goda!
//KAROLO
Hej igen!
Glömde skriva att:
Nej, inget vatten - Det bildar gurkorna bara någon-några timmar efter du rört ihop alla ingredienser.
//KAROLO
1grad = 6cl = 4msk (gick ut i köket och kollade vad som stod på flaskan), ifall någon undrade, vart själv väldigt konfunderad.
hansdotter22 augusti 2009
Idag plockade jag 3,5 liter blåbär. Känns så härligt! Nu puttrar sylten på spisen och i frysen ligger resten i fryspåsar, rensade och fina. Håller med er ovan- naturen är fantastisk!!!
svengelsk22 augusti 2009
Skrivet av annelieberggren den 20 aug 2009
Här har det mesta skadats av allt regn :( dillen och persiljan har det varit massa sniglar i. inte så kul att äta den när man såg alla slemmiga varelser :@. Någon som vet hur man kan bli av med dom? det är dom utan skal...
Jag går på snigeljakt med ficklampa ett par gånger i veckan. Lägger man ut små högar med vetekli så vet man var man kan hitta sniglarna. Melonskal fungerar också.Sätt en plastpåse över handen eller använd plasthandskar. Det är ett långsiktligt projekt. Trägen vinner.
22 augusti 2009
förra helgen plockade vi vildhallon och blåbär. i veckan ska jag till föräldrarna och plocka vinbär. vi har ävwn varit till en lokal odlare av grönsaker idag och köpt fänkål, kålrabbi och diverse annat hemodlat.:D
hansdotter23 augusti 2009
I morse skördade jag dragon. Nu hänger den på tork i förrådet under trappan.
babbs23 augusti 2009
Igår skördade jag bönor, gula och gröna, morötter, gul och grön squash samt fyra sorters lök. Så nu har jag gjort min egen variant av pustasallad. Blir jättegott i vinter.
ros23 augusti 2009
Skrivet av babbs den 23 aug 2009
Igår skördade jag bönor, gula och gröna, morötter, gul och grön squash samt fyra sorters lök. Så nu har jag gjort min egen variant av pustasallad. Blir jättegott i vinter.
Hej babbs!
Nu blir jag nyfiken
Vad är pustasallad?
Ha det så bra!
:)I går var jag ute på en underbar svamprunda.
Jag plocka ca 4 liter kantareller på ca 1 timma.
Är det ovanligt bra svampår eller är det bara jag som hade tur.
:)Det bara växte några där, så gick jag några meter så växtre det några till....
Kvällsmaten var räddad
Kantarellpaj á la Nettan
Har idag ...
Klippt och fryst in persilja och gräslök.
Plockat 15 liter svarta vinbär.
Gula brytbönor.
Ca 2 kilo mörötter.
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
Hej KAROLO!
Jag är bara lite nyfiken men vad är salladsgurka?
Jag har inte hört det namnet innan
Ha det så gott!
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Vi gick ut i skogen, jag, (L) lillgrabben och (L) hunden. Där plockade och åt vi blåbär och skogshallon. Väl hemma blev det Blåbärskungens paj, som grabben döpte den till. Självklart med "lite" vaniljsås.:p:p
Jag har gjort blandsaft på hallon och jordgubbar, hallonsylt, svart- och röda vinbärsgelé. Torkat och förvällt kantareller. Päronkompott, lingonsylt och krusbärsmarmelad är på gång. (Y)(Y)
Ha en skön höst!!! <3<3<3
Här kom dottern och gubben hem med 2 hinkar höstkantareller idag.
20 liter...
Phuuu .....innan det är rensat
Men härligt när det finns i frysen.
Mina tre svartvinbärsbuskar har fått relativt mycket bär i år. Idag plockade jag av 2 liter och slängde ner i frysen. Imorgon plockar jag mer.:)
Några liter gula kantareller har det blivit fast jag längtar till trattis-tiden... (med "fasa" för dessa förb. ÄLGFLUGOR som jag avskyr värre än fästingar:@ - fast de har kanske ngt berättigande, fråga mig inte!)
Lite, lite vilda smultron som är helt superduper eftersom de kommer "frivilligt" till mig från skogen:p
Blåbär är guldet, tycker jag. Har inte tagit mig den tid jag skulle velat till att plocka men några liter ha det iallafall blivit.
Tänk vad naturen är fantastisk!:D:D
Här har det mesta skadats av allt regn :( dillen och persiljan har det varit massa sniglar i. inte så kul att äta den när man såg alla slemmiga varelser :@. Någon som vet hur man kan bli av med dom? det är dom utan skal...
Jag odlar lite på balkongen, har tomat, paprika, chili, dill, sallad som är jättefina. Men så sådde jag gräslök och det har bara kommit upp ett enda strå, och rädisor sådde jag och blasten är gröna och fina och 1-1,5 dm men undertill finns ingenting inte en enda rädisa bara en rottråd? varför är det dåliga frön eller är det jag som inte har gröna fingrar.:'(
Hej!
Jag har också (mer än en gång) provat så gräslök, men inte lyckats. I år provade jag med en färdig planta och det blev jättebra, så prova det nästa år.
När det gäller rädisor har jag dessvärre inget bra tips att ge dig.
//KAROLO
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
Hej KAROLO!
Jag är bara lite nyfiken men vad är salladsgurka?
Jag har inte hört det namnet innan
Ha det så gott!
Hej på dig!
Slanggurka säger nog de flesta, så det skulle jag så klart skrivit. Ska förresten använda en i morgon till salladen när vi grillar.
Ha de så gott du med! //KAROLO
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Hej!
Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så jag kan inte ge dig mer exakt än så.
Flaskan från Perstorps ättika är märkt med grader, så den har jag använt.
Hoppas du provar och tycker gurkorna blir goda!
//KAROLO
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Hej!
Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så jag kan inte ge dig mer exakt än så.
Flaskan från Perstorps ättika är märkt med grader, så den har jag använt.
Hoppas du provar och tycker gurkorna blir goda!
//KAROLO
Hej igen!
Glömde skriva att:
Nej, inget vatten - Det bildar gurkorna bara någon-några timmar efter du rört ihop alla ingredienser.
//KAROLO
Jag odlar inte så mycket, men det lilla jag satsat på har i år lyckats bra och det är persilja, dill, gräslök, sallad, rosmarin, svarta vinbär, tomater och salladsgurka.
Gurka för inläggning köpte jag på torget och det har jag ett kanonbra recept på - Det är bara att tvätta och skiva gurkorna och sedan röra ihop med övriga ingredienser. Skickar med det i fall jag väckt intresse.
Inlagd gurka - Ej kokt lag
5 kg gurkor
2 1/2 kg strösocker
2 1/2 handfull salt
8 grader ättika (24 %)
3 - 4 msk gula senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor
Några frågor sådär spontant.
Inget vatten?
Hur mycket är "en handfull"? händer har väldigt olika storlek.
8 grader ättika?
Hej!
Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så jag kan inte ge dig mer exakt än så.
Flaskan från Perstorps ättika är märkt med grader, så den har jag använt.
Hoppas du provar och tycker gurkorna blir goda!
//KAROLO
Hej igen!
Glömde skriva att:
Nej, inget vatten - Det bildar gurkorna bara någon-några timmar efter du rört ihop alla ingredienser.
//KAROLO
1grad = 6cl = 4msk (gick ut i köket och kollade vad som stod på flaskan), ifall någon undrade, vart själv väldigt konfunderad.
Idag plockade jag 3,5 liter blåbär. Känns så härligt! Nu puttrar sylten på spisen och i frysen ligger resten i fryspåsar, rensade och fina. Håller med er ovan- naturen är fantastisk!!!
Här har det mesta skadats av allt regn :( dillen och persiljan har det varit massa sniglar i. inte så kul att äta den när man såg alla slemmiga varelser :@. Någon som vet hur man kan bli av med dom? det är dom utan skal...
Jag går på snigeljakt med ficklampa ett par gånger i veckan. Lägger man ut små högar med vetekli så vet man var man kan hitta sniglarna. Melonskal fungerar också.Sätt en plastpåse över handen eller använd plasthandskar. Det är ett långsiktligt projekt. Trägen vinner.
förra helgen plockade vi vildhallon och blåbär. i veckan ska jag till föräldrarna och plocka vinbär. vi har ävwn varit till en lokal odlare av grönsaker idag och köpt fänkål, kålrabbi och diverse annat hemodlat.:D
I morse skördade jag dragon. Nu hänger den på tork i förrådet under trappan.
Igår skördade jag bönor, gula och gröna, morötter, gul och grön squash samt fyra sorters lök. Så nu har jag gjort min egen variant av pustasallad. Blir jättegott i vinter.
Igår skördade jag bönor, gula och gröna, morötter, gul och grön squash samt fyra sorters lök. Så nu har jag gjort min egen variant av pustasallad. Blir jättegott i vinter.
Hej babbs!
Nu blir jag nyfiken
Vad är pustasallad?
Ha det så bra!