Jag odlar lite på balkongen, har tomat, paprika, chili, dill, sallad som är jättefina. Men så sådde jag gräslök och det har bara kommit upp ett enda strå, och rädisor sådde jag och blasten är gröna och fina och 1-1,5 dm men undertill finns ingenting inte en enda rädisa bara en rottråd? varför är det dåliga frön eller är det jag som inte har gröna fingrar.:'(
Jag har också haft besvär med att odla rädisor, men sen läste jag att senare sådder ofta lyckas bättre. I år har jag sått upprepade gånger och har haft bättre resultat. Just nu skördar jag de bästa rädisor jag någonsin odlat. Minimajsen är också fin för tillfället.
Jag sådde ytterligare en rad rädisor när jag skrev det här inlägget och idag har jag skördat en stor knippa. Att så sent är definitivt rätt när det gäller rädisor.
svengelsk26 april 2010
Finns det någon som har försökt att odla endiver? Jag har gjort det i många år i England och tycker att det borde gå bra i Sverige, eftersom det är vanligt med bra källar och garageutrymmen där den kan drivas.
Jag har skördat ett bra tag nu och tycker det är roligt med egen sallad vid den här årstiden.
123Linnea27 april 2010
?
Odlar du inomhus?
Berätta!
Skrivet av svengelsk den 26 apr 2010
Finns det någon som har försökt att odla endiver? Jag har gjort det i många år i England och tycker att det borde gå bra i Sverige, eftersom det är vanligt med bra källar och garageutrymmen där den kan drivas.
Jag har skördat ett bra tag nu och tycker det är roligt med egen sallad vid den här årstiden.
svengelsk27 april 2010
Man sår den utomhus på senvåren, gräver upp rötterna på hösten och planterar dem i väl övertäckta krukor, hinkar eller backar, som man förvarar på ett inte alltför kallt ställe. Så småningom skjuter endiverna upp, hur fort beror på hur varmt de står. De som har stått ute hela vintern här har varit färdiga ett tag nu. Kunde skriva en artikel om det finns intresse.
sikaal27 april 2010
Skrivet av svengelsk den 27 apr 2010
Man sår den utomhus på senvåren, gräver upp rötterna på hösten och planterar dem i väl övertäckta krukor, hinkar eller backar, som man förvarar på ett inte alltför kallt ställe. Så småningom skjuter endiverna upp, hur fort beror på hur varmt de står. De som har stått ute hela vintern här har varit färdiga ett tag nu. Kunde skriva en artikel om det finns intresse.
Det skulle vara intressant om du ville skriva om hur du gör. Jag funderar om jag har något ställe att ha "burkarna". Det skulle i alla fall vara kul att prova.
Lena
sikaal2 maj 2010
Idag har jag skördat/plockat 3 1/2 l nässlor! Äntligen blir det nässelsoppa/stuvning, gräslöken är på väg upp, så det skall också i! {drool}
lena430 juni 2010
Puff i tråden............
Jag har skördat Rädisor i massor.
Sallad
Jordgubbar
Basilika
Dill
Persilja
Gräslök
svengelsk30 juni 2010
Mycket är sent här i år. Bondbönor har vi ätit dagligen ett bra tag nu, men ännu ingen potatis. Plockade de första hallonen idag och den första squashen igår.
Josses30 juni 2010
Vad jag blir avundsjuka på er!
Har i år tagit ett sabbatsår ifrån allt vad fröer och växthus heter.
Hade ingen energi i våras när det var dax för tomat och paprikasådden.
Mitt växthus står där i hörnet av tomten och ser så övergivet ut men det blir till att ta nya tag nästa år
för finns det något godare att få gå till växthuset och hämta solvarma tomater, paprikor eller gurkor?
Har även klippt ner min taiberry-buske (korsning av hallon och björnbär) så där kommer det inte heller några bär men jag har ju rabarber, svarta och röda vinbär och en krusbärsbuske som sköter sig själv.
Såg att det var en hel del bär på dem så nu är det bara att sitta och vänta på dem.
Har plockat lite rabarber och gjort saft och bakat av den.
Kul att se var alla gör i vårt avlånga land och hur olika långt vi har kommit i trädgården.
ros4 juli 2010
{snicker}Vad glad jag blir...
Nu har jag varit ute och klippt ner dillen som jag ska frysa in.
I år fick jag väldigt fin dill. Det är inte alltid jag lyckas med dillen.
Men den behöver vatten...
Visst är det gott och smidigt att ha dill i frysen för att använda till det mesta...(Y)
Sallad har vi ätit vid ett flertal tillfällen
lena44 juli 2010
Skördat en del av alla Fläderblommor.
120 blommor.
Gjort saft på 40 blommor och fryst resten.
Härligt.
sikaal4 juli 2010
Det har inte blivit så mycket än, bara lite rädisor dill och sallad, squaschen växer nästan inte alls! Jag tror att det varit för kallt! {snowman}
Men nu börjar smultronen mogna, de växer som ogräs överallt! Gott! :D
charlottat5 juli 2010
Huvudsalladen växer för fullt och den har jag plockat och ätit av, och även ruccolan, den plantan som övervintrade från förra året. De jag satte i år är på gång, men inte stora nog än, fjolårsplantan däremot växer som ogräs. Persiljan var seg i starten men är på gång nu i alla fall, bondbönorna blommar just nu och några små basilikablad har precis letat sig upp över jordytan.
Om något så har det väl varit för VARMT och torrt, springer med vattenkannan varje dag, ibland två gånger på en dag. Förra året vattnade jag inte en gång de första två veckorna efter att jag satt mina fröer och sparsamt tiden därefter, i år kanske det är en eller två dagar jag inte vattnat.. Väntar ivrigt på salladsärtorna som klättrat uppåt men verkar ha långt kvar till skörd.. :(
sikaal6 juli 2010
Igår plockade mågen Fläderblommor, så nu har jag saft på gång! Jag har också försökt göra gelé, utan att göra saft först, återkommer om det blev lyckat!
Blåbären är på gång, det syntes i ansiktet på barnbarnen igår! :DD
Har plockat en tioliters hink med Fläderblommor.
Nu blir det Flädervin.
charlottat6 juli 2010
vill oxå ha nåt ställe där jag kan plocka fläder.. :(
annahh6 juli 2010
Håller med charlottat!
VILL OXÅ HA FLÄDER!!{weep}
Grannen har för lite för att jag ska kunna "palla", he-he (A)
Annars har här "bara" skördats jordgubbar,
och sommarKANTARELLER!
Men snart så ska vi äta egen sallad och rädisor iallafall.
charlottat6 juli 2010
på tal om skörd.. i kväll när jag vattnade mina två pallkragar skrämde jag, för tredje dagen i rad, ut en groda som gömde sig under den stora ruccolan. 8)
cawn6 juli 2010
Vet inte hur ni har det uppåt landet men här nere i Skåne växer fläder som ogräs,det är bara att ge sig ut och plocka i vilken plantering som helst(inte privat då utan kommunens).Om man som jag bor i miljonprogrammet men på bottenvåningen så att man fått lyckan att ha uteplats får man köra lådodling.Basilikan tog stryk av kylan och blåsten men den marockanska myntan tror den ska ta över världen.Fast jag har tullat bra på den till massa mojitos!!Är det någon som vet hur man odlar vattenkrasse?Har hittat massa goda recept på det men inte hittat det i affären.
lena418 juli 2010
Skördat massor med Basilika. Den hamna i frysen.
Dillen har också hamnat i frysen, så mycket att det räcker hela året.
Sista av Fläderblommorna är också skördat.
Jag odlar lite på balkongen, har tomat, paprika, chili, dill, sallad som är jättefina. Men så sådde jag gräslök och det har bara kommit upp ett enda strå, och rädisor sådde jag och blasten är gröna och fina och 1-1,5 dm men undertill finns ingenting inte en enda rädisa bara en rottråd? varför är det dåliga frön eller är det jag som inte har gröna fingrar.:'(
Jag har också haft besvär med att odla rädisor, men sen läste jag att senare sådder ofta lyckas bättre. I år har jag sått upprepade gånger och har haft bättre resultat. Just nu skördar jag de bästa rädisor jag någonsin odlat. Minimajsen är också fin för tillfället.
Jag sådde ytterligare en rad rädisor när jag skrev det här inlägget och idag har jag skördat en stor knippa. Att så sent är definitivt rätt när det gäller rädisor.
Finns det någon som har försökt att odla endiver? Jag har gjort det i många år i England och tycker att det borde gå bra i Sverige, eftersom det är vanligt med bra källar och garageutrymmen där den kan drivas.
Jag har skördat ett bra tag nu och tycker det är roligt med egen sallad vid den här årstiden.
?
Odlar du inomhus?
Berätta!
Finns det någon som har försökt att odla endiver? Jag har gjort det i många år i England och tycker att det borde gå bra i Sverige, eftersom det är vanligt med bra källar och garageutrymmen där den kan drivas.
Jag har skördat ett bra tag nu och tycker det är roligt med egen sallad vid den här årstiden.
Man sår den utomhus på senvåren, gräver upp rötterna på hösten och planterar dem i väl övertäckta krukor, hinkar eller backar, som man förvarar på ett inte alltför kallt ställe. Så småningom skjuter endiverna upp, hur fort beror på hur varmt de står. De som har stått ute hela vintern här har varit färdiga ett tag nu. Kunde skriva en artikel om det finns intresse.
Man sår den utomhus på senvåren, gräver upp rötterna på hösten och planterar dem i väl övertäckta krukor, hinkar eller backar, som man förvarar på ett inte alltför kallt ställe. Så småningom skjuter endiverna upp, hur fort beror på hur varmt de står. De som har stått ute hela vintern här har varit färdiga ett tag nu. Kunde skriva en artikel om det finns intresse.
Det skulle vara intressant om du ville skriva om hur du gör. Jag funderar om jag har något ställe att ha "burkarna". Det skulle i alla fall vara kul att prova.
Lena
Idag har jag skördat/plockat 3 1/2 l nässlor! Äntligen blir det nässelsoppa/stuvning, gräslöken är på väg upp, så det skall också i! {drool}
Puff i tråden............
Jag har skördat Rädisor i massor.
Sallad
Jordgubbar
Basilika
Dill
Persilja
Gräslök
Mycket är sent här i år. Bondbönor har vi ätit dagligen ett bra tag nu, men ännu ingen potatis. Plockade de första hallonen idag och den första squashen igår.
Vad jag blir avundsjuka på er!
Har i år tagit ett sabbatsår ifrån allt vad fröer och växthus heter.
Hade ingen energi i våras när det var dax för tomat och paprikasådden.
Mitt växthus står där i hörnet av tomten och ser så övergivet ut men det blir till att ta nya tag nästa år
för finns det något godare att få gå till växthuset och hämta solvarma tomater, paprikor eller gurkor?
Har även klippt ner min taiberry-buske (korsning av hallon och björnbär) så där kommer det inte heller några bär men jag har ju rabarber, svarta och röda vinbär och en krusbärsbuske som sköter sig själv.
Såg att det var en hel del bär på dem så nu är det bara att sitta och vänta på dem.
Har plockat lite rabarber och gjort saft och bakat av den.
Kul att se var alla gör i vårt avlånga land och hur olika långt vi har kommit i trädgården.
{snicker}Vad glad jag blir...
Nu har jag varit ute och klippt ner dillen som jag ska frysa in.
I år fick jag väldigt fin dill. Det är inte alltid jag lyckas med dillen.
Men den behöver vatten...
Visst är det gott och smidigt att ha dill i frysen för att använda till det mesta...(Y)
Sallad har vi ätit vid ett flertal tillfällen
Skördat en del av alla Fläderblommor.
120 blommor.
Gjort saft på 40 blommor och fryst resten.
Härligt.
Det har inte blivit så mycket än, bara lite rädisor dill och sallad, squaschen växer nästan inte alls! Jag tror att det varit för kallt! {snowman}
Men nu börjar smultronen mogna, de växer som ogräs överallt! Gott! :D
Huvudsalladen växer för fullt och den har jag plockat och ätit av, och även ruccolan, den plantan som övervintrade från förra året. De jag satte i år är på gång, men inte stora nog än, fjolårsplantan däremot växer som ogräs. Persiljan var seg i starten men är på gång nu i alla fall, bondbönorna blommar just nu och några små basilikablad har precis letat sig upp över jordytan.
Om något så har det väl varit för VARMT och torrt, springer med vattenkannan varje dag, ibland två gånger på en dag. Förra året vattnade jag inte en gång de första två veckorna efter att jag satt mina fröer och sparsamt tiden därefter, i år kanske det är en eller två dagar jag inte vattnat.. Väntar ivrigt på salladsärtorna som klättrat uppåt men verkar ha långt kvar till skörd.. :(
Igår plockade mågen Fläderblommor, så nu har jag saft på gång! Jag har också försökt göra gelé, utan att göra saft först, återkommer om det blev lyckat!
Blåbären är på gång, det syntes i ansiktet på barnbarnen igår! :DD
Fläderblomsgelén blev lyckad!
Fläderblomsgelé
Har plockat en tioliters hink med Fläderblommor.
Nu blir det Flädervin.
vill oxå ha nåt ställe där jag kan plocka fläder.. :(
Håller med charlottat!
VILL OXÅ HA FLÄDER!!{weep}
Grannen har för lite för att jag ska kunna "palla", he-he (A)
Annars har här "bara" skördats jordgubbar,
och sommarKANTARELLER!
Men snart så ska vi äta egen sallad och rädisor iallafall.
på tal om skörd.. i kväll när jag vattnade mina två pallkragar skrämde jag, för tredje dagen i rad, ut en groda som gömde sig under den stora ruccolan. 8)
Vet inte hur ni har det uppåt landet men här nere i Skåne växer fläder som ogräs,det är bara att ge sig ut och plocka i vilken plantering som helst(inte privat då utan kommunens).Om man som jag bor i miljonprogrammet men på bottenvåningen så att man fått lyckan att ha uteplats får man köra lådodling.Basilikan tog stryk av kylan och blåsten men den marockanska myntan tror den ska ta över världen.Fast jag har tullat bra på den till massa mojitos!!Är det någon som vet hur man odlar vattenkrasse?Har hittat massa goda recept på det men inte hittat det i affären.
Skördat massor med Basilika. Den hamna i frysen.
Dillen har också hamnat i frysen, så mycket att det räcker hela året.
Sista av Fläderblommorna är också skördat.