Hur gör man nu denna Burek? Har sökt på det, det finns ett recept inlagt med det namntet, men blir osäker på om det verkligen är äkta Burek.
mama97mia hur gör du din?
Smulpajen15 juni 2008
Ha ha! Tryckfelsnisse var visst framme... Säger bara åter igen, tänk om det hade gått att förhandsgranska....(Y)
The_mama97mia15 juni 2008
Jag gjorde en sorts korsbefruktning av det recept som ligger här på matklubben och detta nedan. Tror inte jag hade dill i, även om det passar bra till kräftskivan. Har också för mig att det gick lite fortare att grädda, man fick passa så det inte blev bränt.
12 filodegsark
till pensling:
4 ägg
8 dl mjölk
3-4 msk olja
fyllning:
100-150 gr fetaost
500 gr keso
salt
svartpeppar
1 dl mjölk
1 ägg
2 knippor persilja
1 knippe dill
salt 1 tsk svartpeppar
Smörj långpanna,lägg i ett ark filodeg. Häll 1/2 dl av penselblandningen i formen o pensla över arket. Lägg sedan på ett till degark o pensla. Upprepa 4 ggr.
Bred ut fyllningsblandningen över degarken. Lägg på resterande degark o pensla mellan varje lager. Häll över resten av penslingvätskan.
Grädda 225 grader tills den är gyllenebrun, ca 40 min.
Tack för receptet! Låter väldigt gott och ska absolut prova! Vad det heter eller kommer ifrån spelar ju ingen roll.:D
aml15 juni 2008
Här är några exempe lpå vad man kan ha för fyllningar :
1. Ost
Blanda smulad fetaost (el mjukare turkisk ost) med grägge och ca 2 ägg.
2. Spenat
Blanda ett paket hackad spenat med grädde, ca 2 ägg, hackad lök, salt och vegeta.
även gott att blanda spenat och fetaost.
3. Kött
Blanda köttfärs, hackad lök, salt, vegeta och paprikapulver. Det funkar både att lägga i köttfärsen rå och att fräsa den först.
4. Purjolök
Fräs hackad purjolök i olja så att den blir mjuk men utan att bryna den. Blanda sedan med grädde, ca 2 ägg och salt.
5. Poatis
Skär potatis i små små bitar, koka dem och blanda dem sedan med grädde, salt och vegeta.
6. Lök
Fräs hackad lök i olja tills den fått fin färg , krydda med salt vegeta och paprikapulver.
7. Vitlök
Häll bara lite grädde på degen som fyllning, men sen när bureken är gräddad så häller man över yoghurt med hackad (ej pressad) vitlök o lite salt.
.
The_mama97mia15 juni 2008
dawta, vilka trevliga och goda tips!!!! Jag tycker du ska lägga in dem som recept!
matnjutaren15 juni 2008
Skrivet av dawta den 15 jun 2008
Här är några exempe lpå vad man kan ha för fyllningar :
1. Ost
Blanda smulad fetaost (el mjukare turkisk ost) med grägge och ca 2 ägg.
2. Spenat
Blanda ett paket hackad spenat med grädde, ca 2 ägg, hackad lök, salt och vegeta.
även gott att blanda spenat och fetaost.
3. Kött
Blanda köttfärs, hackad lök, salt, vegeta och paprikapulver. Det funkar både att lägga i köttfärsen rå och att fräsa den först.
4. Purjolök
Fräs hackad purjolök i olja så att den blir mjuk men utan att bryna den. Blanda sedan med grädde, ca 2 ägg och salt.
5. Poatis
Skär potatis i små små bitar, koka dem och blanda dem sedan med grädde, salt och vegeta.
6. Lök
Fräs hackad lök i olja tills den fått fin färg , krydda med salt vegeta och paprikapulver.
7. Vitlök
Häll bara lite grädde på degen som fyllning, men sen när bureken är gräddad så häller man över yoghurt med hackad (ej pressad) vitlök o lite salt.
Tack för receptet mama97mia! (Y)
Skulle du med kunna/vilja :) lägga in dessa förslag i din kokbok kanske dawta? (L)
Hade varit bra att ha förslagen i kokboken oxå...(L)
.
matnjutaren15 juni 2008
ha Ha "Snabba" vi e då..:p
The_mama97mia15 juni 2008
hehe, två själar och en tanke smulpajen...
(H)
matnjutaren15 juni 2008
Å 2 ggr me...:D(Y)
aml15 juni 2008
Hej!
Här har jag skrivit ett recept på "pite", men fyllningarna kan man ju även ha till burek med köpt filodeg.
http://www.matklubben.se/recept/pite_32680.html
matnjutaren15 juni 2008
Skrivet av dawta den 15 jun 2008
Hej!
Här har jag skrivit ett recept på "pite", men fyllningarna kan man ju även ha till burek med köpt filodeg.
http://www.matklubben.se/recept/pite_32680.html
Tack! (L)
Går direkt dit å norpar det! :D(Y)
piusamadeusmozart17 juni 2008
Äntligen vet jag vad filodeg är. Att jag allt som oftast gör den också även om den kallas "sfoglia" i Italien. I Italien finns det extra fint vetemjöl så det går relativt lätt att kavla eller dra ut degen. Även här används en duk eller ett lakan som underlag.
Normalt penslas en plåt med olja,ett lager med filodeg, fyllning och ett lock filodeg som även det penslas med olivolja.
Antingen gör jag Torta d'erbi (rakt översatt = grästårta) där basen till fyllningen är vilda örter (har en lista på ätliga vilda örter om någon är intreserad) spenat och/eller mangold, Torta di porro e patate med potatis och purjolök eller Torta di zucca med pumpa som bas. Kryddor, olja, ägg och en massa parmesanost eller pecorino (lagrad fårost) skall i blandningar också.
aml17 juni 2008
Hur gör du den med örter?
(jag glömde förresten den nästan godaste fyllningen i min lista: pumpa!)
Hur gör man nu denna Burek? Har sökt på det, det finns ett recept inlagt med det namntet, men blir osäker på om det verkligen är äkta Burek.
mama97mia hur gör du din?
Ha ha! Tryckfelsnisse var visst framme... Säger bara åter igen, tänk om det hade gått att förhandsgranska....(Y)
Jag gjorde en sorts korsbefruktning av det recept som ligger här på matklubben och detta nedan. Tror inte jag hade dill i, även om det passar bra till kräftskivan. Har också för mig att det gick lite fortare att grädda, man fick passa så det inte blev bränt.
12 filodegsark
till pensling:
4 ägg
8 dl mjölk
3-4 msk olja
fyllning:
100-150 gr fetaost
500 gr keso
salt
svartpeppar
1 dl mjölk
1 ägg
2 knippor persilja
1 knippe dill
salt 1 tsk svartpeppar
Smörj långpanna,lägg i ett ark filodeg. Häll 1/2 dl av penselblandningen i formen o pensla över arket. Lägg sedan på ett till degark o pensla. Upprepa 4 ggr.
Bred ut fyllningsblandningen över degarken. Lägg på resterande degark o pensla mellan varje lager. Häll över resten av penslingvätskan.
Grädda 225 grader tills den är gyllenebrun, ca 40 min.
Källa Tasteline
Man ska alltså inte ha fyllning mellan varje ark?
Kan du läga un det som ett recept tror du?(Y)
Ostfylld filodegspaj - börek
Lycka till !
Tack för receptet! Låter väldigt gott och ska absolut prova! Vad det heter eller kommer ifrån spelar ju ingen roll.:D
Här är några exempe lpå vad man kan ha för fyllningar :
1. Ost
Blanda smulad fetaost (el mjukare turkisk ost) med grägge och ca 2 ägg.
2. Spenat
Blanda ett paket hackad spenat med grädde, ca 2 ägg, hackad lök, salt och vegeta.
även gott att blanda spenat och fetaost.
3. Kött
Blanda köttfärs, hackad lök, salt, vegeta och paprikapulver. Det funkar både att lägga i köttfärsen rå och att fräsa den först.
4. Purjolök
Fräs hackad purjolök i olja så att den blir mjuk men utan att bryna den. Blanda sedan med grädde, ca 2 ägg och salt.
5. Poatis
Skär potatis i små små bitar, koka dem och blanda dem sedan med grädde, salt och vegeta.
6. Lök
Fräs hackad lök i olja tills den fått fin färg , krydda med salt vegeta och paprikapulver.
7. Vitlök
Häll bara lite grädde på degen som fyllning, men sen när bureken är gräddad så häller man över yoghurt med hackad (ej pressad) vitlök o lite salt.
.
dawta, vilka trevliga och goda tips!!!! Jag tycker du ska lägga in dem som recept!
Här är några exempe lpå vad man kan ha för fyllningar :
1. Ost
Blanda smulad fetaost (el mjukare turkisk ost) med grägge och ca 2 ägg.
2. Spenat
Blanda ett paket hackad spenat med grädde, ca 2 ägg, hackad lök, salt och vegeta.
även gott att blanda spenat och fetaost.
3. Kött
Blanda köttfärs, hackad lök, salt, vegeta och paprikapulver. Det funkar både att lägga i köttfärsen rå och att fräsa den först.
4. Purjolök
Fräs hackad purjolök i olja så att den blir mjuk men utan att bryna den. Blanda sedan med grädde, ca 2 ägg och salt.
5. Poatis
Skär potatis i små små bitar, koka dem och blanda dem sedan med grädde, salt och vegeta.
6. Lök
Fräs hackad lök i olja tills den fått fin färg , krydda med salt vegeta och paprikapulver.
7. Vitlök
Häll bara lite grädde på degen som fyllning, men sen när bureken är gräddad så häller man över yoghurt med hackad (ej pressad) vitlök o lite salt.
Tack för receptet mama97mia! (Y)
Skulle du med kunna/vilja :) lägga in dessa förslag i din kokbok kanske dawta? (L)
Hade varit bra att ha förslagen i kokboken oxå...(L)
.
ha Ha "Snabba" vi e då..:p
hehe, två själar och en tanke smulpajen...
(H)
Å 2 ggr me...:D(Y)
Hej!
Här har jag skrivit ett recept på "pite", men fyllningarna kan man ju även ha till burek med köpt filodeg.
http://www.matklubben.se/recept/pite_32680.html
Hej!
Här har jag skrivit ett recept på "pite", men fyllningarna kan man ju även ha till burek med köpt filodeg.
http://www.matklubben.se/recept/pite_32680.html
Tack! (L)
Går direkt dit å norpar det! :D(Y)
Äntligen vet jag vad filodeg är. Att jag allt som oftast gör den också även om den kallas "sfoglia" i Italien. I Italien finns det extra fint vetemjöl så det går relativt lätt att kavla eller dra ut degen. Även här används en duk eller ett lakan som underlag.
Normalt penslas en plåt med olja,ett lager med filodeg, fyllning och ett lock filodeg som även det penslas med olivolja.
Antingen gör jag Torta d'erbi (rakt översatt = grästårta) där basen till fyllningen är vilda örter (har en lista på ätliga vilda örter om någon är intreserad) spenat och/eller mangold, Torta di porro e patate med potatis och purjolök eller Torta di zucca med pumpa som bas. Kryddor, olja, ägg och en massa parmesanost eller pecorino (lagrad fårost) skall i blandningar också.
Hur gör du den med örter?
(jag glömde förresten den nästan godaste fyllningen i min lista: pumpa!)