{eat} Hej! Vet inte om det redan finns en TIPS tråd.
Men jag vill gärna ha tips om olika saker....
Här kommer ett tips från mig...
Om man gillar mögelost i olika maträtter så brukar jag
dela upp osten i kuber och frysa in dom styckesvis i frysfolie.
Sen är det bara att ta fram en bit eller två till Potatisgratängen eller till Pizzan. Lägger på dom frysta så rinner dom inte ut och blir sådär flottiga. Skall man använda det till gratäng så lägg på osten i slutet av gräddningstiden.
Jag fryser även ner parmesanosten i kuber så ligger den inte i en plastpåse och möglar i kylskåpet.
Bara att ta fram och riva över pastan !!!!
Ser framemot en massa bra tips !!!!!(Y)
MVH Sussi/7201
720115 augusti 2010
Skrivet av 7201 den 15 aug 2010
{eat} Hej! Vet inte om det redan finns en TIPS tråd.
Men jag vill gärna ha tips om olika saker....
Här kommer ett tips från mig...
Om man gillar mögelost i olika maträtter så brukar jag
dela upp osten i kuber och frysa in dom styckesvis i frysfolie.
Sen är det bara att ta fram en bit eller två till Potatisgratängen eller till Pizzan. Lägger på dom frysta så rinner dom inte ut och blir sådär flottiga. Skall man använda det till gratäng så lägg på osten i slutet av gräddningstiden.
Jag fryser även ner parmesanosten i kuber så ligger den inte i en plastpåse och möglar i kylskåpet.
Bara att ta fram och riva över pastan !!!!
Ser framemot en massa bra tips !!!!!(Y)
MVH Sussi/7201
Jag lägger givetvis dom inpackade ostkuberna i en fryspåse !
boz196515 augusti 2010
Har visserligen inget med matlagning att göra, men gillar man att ha fina skrivbordsunderlägg till sin dator så finns det ett antal här, och det är helt gratis:
http://moodflow.com/
720115 augusti 2010
Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010
Har visserligen inget med matlagning att göra, men gillar man att ha fina skrivbordsunderlägg till sin dator så finns det ett antal här, och det är helt gratis:
http://moodflow.com/
Alla tips är välkommna !!!! Man blir ju bara klokare....(Y)
boz196515 augusti 2010
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Ulrika9115 augusti 2010
Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Så gör jag med chutney och tomatsås :)
720115 augusti 2010
Jag tillsätter alltid 2-3 tsk curry (santa marias extra starka curry) när jag gör korvstganoff så blir det mycket gooodare. Krydda såpass att stroganoffen inte smakar BARA curry, man skall bara ana smaken. (Y)
boz196515 augusti 2010
2 krm currypulver gör susen även i gräddsåsen (4 port.).
boz196515 augusti 2010
Även 2 msk svartvinbärsgelé sitter fint i gräddsåsen. Det är nästan kriminellt att utelämna det, tycker jag. ;)
720115 augusti 2010
Skrivet av 7201 den 15 aug 2010
Jag tillsätter alltid 2-3 tsk curry (santa marias extra starka curry) när jag gör korvstganoff så blir det mycket gooodare. Krydda såpass att stroganoffen inte smakar BARA curry, man skall bara ana smaken. (Y)
Köp alltid santa marias extra starka curry,då den är godast (utan att vara stark,vet inte varför den heter så?)
Den ÄR godast !!!
720115 augusti 2010
Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Hur då river? Blir man inte alldeles nersmetad av ost eller att det fastnar på rivjärnet. Tycker att ostarna oftast är ganska lösa/kladdiga. Kanon att bara skära i bitar, inget (nästan inget kladd......rulla in i folie, klart !
boz196515 augusti 2010
Skrivet av 7201 den 15 aug 2010
Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Hur då river? Blir man inte alldeles nersmetad av ost eller att det fastnar på rivjärnet. Tycker att ostarna oftast är ganska lösa/kladdiga. Kanon att bara skära i bitar, inget (nästan inget kladd......rulla in i folie, klart !
Nu vet jag inte vilken ädelost du köper, men jag brukar för det mesta köpa Kvibille Ädel. Den funkar fint att riva.
720116 augusti 2010
Mer tips vill vi ha !!!!!{party}
Penne16 augusti 2010
När man gör en vetedeg, så smält inte smöret utan låt det vara rumsvarmt. Då kan du ta mindre mjöl o bullarna blir saftigare.
MosterA16 augusti 2010
{disapointed}
Synd att man inte kan spara på tipsen, på något vis. Isåfall måste man skriva av dom och det blir bara inte.
:(
maggiebell16 augusti 2010
Tips om att spara tips - kopiera texten på de tips du tycker är bra - klistra in i ett Word-dokument som du sparar på din dator. Då kan du dessutom utelämna de tips som du tycker att du inte har ngn nytta av!
(Dra musen över texten samtidigt som du håller vänster musknapp nere så den blir markerad - högerklicka, välj kopiera - gå in i ett word-dokument - högerklicka och klistra in) {cute}
mssalmonella16 augusti 2010
När jag gör matpaj så penslar jag alltid pajdegen med ett uppvispat ägg innan jag förgräddar det. Pajskalet blir frasigare och den blöta fyllningen rinner inte igenom! :)
Lollo5416 augusti 2010
Krispig isbergssallad får jag när jag gör så här:
Jag river av och slänger de yttersta bladen som brukar vara ganska mjuka. Sen lägger jag salladshuvudet, med roten uppåt, i en ganska stor bunke. Spolar på iskallt vatten. Försöker spola in under bladen. Sen låter jag det ligga i det kalla vattnet ett tag. Sen tar jag upp det och låter bara det värsta vattnet rinna av. Lägg det sen i en tät plastpåse och in i kylen. Då håller det sig krispigt ganska länge.
Okänd17 augusti 2010
Jag har alltid hört att man inte kan frysa färsk jäst, men jag ser alltid till att ha minst ett jästpaket i frysen.
När det är time för att baka tar jag upp den frysta jästen och lägger den i degskålen så får den tina där. Sen är det bara att göra som vanligt. Ha något varmare degvätska bara.
Phillipha17 augusti 2010
Riv alla ostskalkar och lägg i en påse. Fyll på efterhand så har du alltid riven ost i frysen.
Gör en "pytt påse" dvs ta alla köttrester om det så bara är en liten bit. Tärna och lägg i en påse. När påsen är full, gör pytt i panna!
Om det är billiga tomater i affären, köp - skålla - tärna och frys in istället för att köpa krossade tomater.
Om du inte dricker kaffe så ofta, lägg det öppnade paketet i en påse och stoppa i frysen.
{eat} Hej! Vet inte om det redan finns en TIPS tråd.
Men jag vill gärna ha tips om olika saker....
Här kommer ett tips från mig...
Om man gillar mögelost i olika maträtter så brukar jag
dela upp osten i kuber och frysa in dom styckesvis i frysfolie.
Sen är det bara att ta fram en bit eller två till Potatisgratängen eller till Pizzan. Lägger på dom frysta så rinner dom inte ut och blir sådär flottiga. Skall man använda det till gratäng så lägg på osten i slutet av gräddningstiden.
Jag fryser även ner parmesanosten i kuber så ligger den inte i en plastpåse och möglar i kylskåpet.
Bara att ta fram och riva över pastan !!!!
Ser framemot en massa bra tips !!!!!(Y)
MVH Sussi/7201
{eat} Hej! Vet inte om det redan finns en TIPS tråd.
Men jag vill gärna ha tips om olika saker....
Här kommer ett tips från mig...
Om man gillar mögelost i olika maträtter så brukar jag
dela upp osten i kuber och frysa in dom styckesvis i frysfolie.
Sen är det bara att ta fram en bit eller två till Potatisgratängen eller till Pizzan. Lägger på dom frysta så rinner dom inte ut och blir sådär flottiga. Skall man använda det till gratäng så lägg på osten i slutet av gräddningstiden.
Jag fryser även ner parmesanosten i kuber så ligger den inte i en plastpåse och möglar i kylskåpet.
Bara att ta fram och riva över pastan !!!!
Ser framemot en massa bra tips !!!!!(Y)
MVH Sussi/7201
Jag lägger givetvis dom inpackade ostkuberna i en fryspåse !
Har visserligen inget med matlagning att göra, men gillar man att ha fina skrivbordsunderlägg till sin dator så finns det ett antal här, och det är helt gratis:
http://moodflow.com/
Har visserligen inget med matlagning att göra, men gillar man att ha fina skrivbordsunderlägg till sin dator så finns det ett antal här, och det är helt gratis:
http://moodflow.com/
Alla tips är välkommna !!!! Man blir ju bara klokare....(Y)
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Så gör jag med chutney och tomatsås :)
Jag tillsätter alltid 2-3 tsk curry (santa marias extra starka curry) när jag gör korvstganoff så blir det mycket gooodare. Krydda såpass att stroganoffen inte smakar BARA curry, man skall bara ana smaken. (Y)
2 krm currypulver gör susen även i gräddsåsen (4 port.).
Även 2 msk svartvinbärsgelé sitter fint i gräddsåsen. Det är nästan kriminellt att utelämna det, tycker jag. ;)
Jag tillsätter alltid 2-3 tsk curry (santa marias extra starka curry) när jag gör korvstganoff så blir det mycket gooodare. Krydda såpass att stroganoffen inte smakar BARA curry, man skall bara ana smaken. (Y)
Köp alltid santa marias extra starka curry,då den är godast (utan att vara stark,vet inte varför den heter så?)
Den ÄR godast !!!
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Hur då river? Blir man inte alldeles nersmetad av ost eller att det fastnar på rivjärnet. Tycker att ostarna oftast är ganska lösa/kladdiga. Kanon att bara skära i bitar, inget (nästan inget kladd......rulla in i folie, klart !
Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.
Hur då river? Blir man inte alldeles nersmetad av ost eller att det fastnar på rivjärnet. Tycker att ostarna oftast är ganska lösa/kladdiga. Kanon att bara skära i bitar, inget (nästan inget kladd......rulla in i folie, klart !
Nu vet jag inte vilken ädelost du köper, men jag brukar för det mesta köpa Kvibille Ädel. Den funkar fint att riva.
Mer tips vill vi ha !!!!!{party}
När man gör en vetedeg, så smält inte smöret utan låt det vara rumsvarmt. Då kan du ta mindre mjöl o bullarna blir saftigare.
{disapointed}
Synd att man inte kan spara på tipsen, på något vis. Isåfall måste man skriva av dom och det blir bara inte.
:(
Tips om att spara tips - kopiera texten på de tips du tycker är bra - klistra in i ett Word-dokument som du sparar på din dator. Då kan du dessutom utelämna de tips som du tycker att du inte har ngn nytta av!
(Dra musen över texten samtidigt som du håller vänster musknapp nere så den blir markerad - högerklicka, välj kopiera - gå in i ett word-dokument - högerklicka och klistra in) {cute}
När jag gör matpaj så penslar jag alltid pajdegen med ett uppvispat ägg innan jag förgräddar det. Pajskalet blir frasigare och den blöta fyllningen rinner inte igenom! :)
Krispig isbergssallad får jag när jag gör så här:
Jag river av och slänger de yttersta bladen som brukar vara ganska mjuka. Sen lägger jag salladshuvudet, med roten uppåt, i en ganska stor bunke. Spolar på iskallt vatten. Försöker spola in under bladen. Sen låter jag det ligga i det kalla vattnet ett tag. Sen tar jag upp det och låter bara det värsta vattnet rinna av. Lägg det sen i en tät plastpåse och in i kylen. Då håller det sig krispigt ganska länge.
Jag har alltid hört att man inte kan frysa färsk jäst, men jag ser alltid till att ha minst ett jästpaket i frysen.
När det är time för att baka tar jag upp den frysta jästen och lägger den i degskålen så får den tina där. Sen är det bara att göra som vanligt. Ha något varmare degvätska bara.
Riv alla ostskalkar och lägg i en påse. Fyll på efterhand så har du alltid riven ost i frysen.
Gör en "pytt påse" dvs ta alla köttrester om det så bara är en liten bit. Tärna och lägg i en påse. När påsen är full, gör pytt i panna!
Om det är billiga tomater i affären, köp - skålla - tärna och frys in istället för att köpa krossade tomater.
Om du inte dricker kaffe så ofta, lägg det öppnade paketet i en påse och stoppa i frysen.