Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

TIPS !!

  • 7201 15 augusti 2010

    {eat} Hej! Vet inte om det redan finns en TIPS tråd.
    Men jag vill gärna ha tips om olika saker....
    Här kommer ett tips från mig...
    Om man gillar mögelost i olika maträtter så brukar jag
    dela upp osten i kuber och frysa in dom styckesvis i frysfolie.
    Sen är det bara att ta fram en bit eller två till Potatisgratängen eller till Pizzan. Lägger på dom frysta så rinner dom inte ut och blir sådär flottiga. Skall man använda det till gratäng så lägg på osten i slutet av gräddningstiden.
    Jag fryser även ner parmesanosten i kuber så ligger den inte i en plastpåse och möglar i kylskåpet.
    Bara att ta fram och riva över pastan !!!!
    Ser framemot en massa bra tips !!!!!(Y)
    MVH Sussi/7201

  • 7201 15 augusti 2010

    Skrivet av 7201 den 15 aug 2010

    {eat} Hej! Vet inte om det redan finns en TIPS tråd.
    Men jag vill gärna ha tips om olika saker....
    Här kommer ett tips från mig...
    Om man gillar mögelost i olika maträtter så brukar jag
    dela upp osten i kuber och frysa in dom styckesvis i frysfolie.
    Sen är det bara att ta fram en bit eller två till Potatisgratängen eller till Pizzan. Lägger på dom frysta så rinner dom inte ut och blir sådär flottiga. Skall man använda det till gratäng så lägg på osten i slutet av gräddningstiden.
    Jag fryser även ner parmesanosten i kuber så ligger den inte i en plastpåse och möglar i kylskåpet.
    Bara att ta fram och riva över pastan !!!!
    Ser framemot en massa bra tips !!!!!(Y)
    MVH Sussi/7201

    Jag lägger givetvis dom inpackade ostkuberna i en fryspåse !

  • boz1965 15 augusti 2010

    Har visserligen inget med matlagning att göra, men gillar man att ha fina skrivbordsunderlägg till sin dator så finns det ett antal här, och det är helt gratis:

    http://moodflow.com/

  • 7201 15 augusti 2010

    Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010

    Har visserligen inget med matlagning att göra, men gillar man att ha fina skrivbordsunderlägg till sin dator så finns det ett antal här, och det är helt gratis:

    http://moodflow.com/


    Alla tips är välkommna !!!! Man blir ju bara klokare....(Y)

  • boz1965 15 augusti 2010

    Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.

  • Ulrika91 15 augusti 2010

    Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010

    Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.


    Så gör jag med chutney och tomatsås :)

  • 7201 15 augusti 2010

    Jag tillsätter alltid 2-3 tsk curry (santa marias extra starka curry) när jag gör korvstganoff så blir det mycket gooodare. Krydda såpass att stroganoffen inte smakar BARA curry, man skall bara ana smaken. (Y)

  • boz1965 15 augusti 2010

    2 krm currypulver gör susen även i gräddsåsen (4 port.).

  • boz1965 15 augusti 2010

    Även 2 msk svartvinbärsgelé sitter fint i gräddsåsen. Det är nästan kriminellt att utelämna det, tycker jag. ;)

  • 7201 15 augusti 2010

    Skrivet av 7201 den 15 aug 2010

    Jag tillsätter alltid 2-3 tsk curry (santa marias extra starka curry) när jag gör korvstganoff så blir det mycket gooodare. Krydda såpass att stroganoffen inte smakar BARA curry, man skall bara ana smaken. (Y)

    Köp alltid santa marias extra starka curry,då den är godast (utan att vara stark,vet inte varför den heter så?)
    Den ÄR godast !!!

  • 7201 15 augusti 2010

    Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010

    Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.

    Hur då river? Blir man inte alldeles nersmetad av ost eller att det fastnar på rivjärnet. Tycker att ostarna oftast är ganska lösa/kladdiga. Kanon att bara skära i bitar, inget (nästan inget kladd......rulla in i folie, klart !

  • boz1965 15 augusti 2010

    Skrivet av 7201 den 15 aug 2010

    Skrivet av boz1965 den 15 aug 2010

    Vad gäller mögelost så brukar jag göra som så att jag river ner osten och trycker ner den i ett iskubstråg och fryser. När osten är frusen lägger jag över kuberna i en fryspåse. En "ost-iskub" är precis lagom till t.ex. smaksättning åt 4 p. gräddsås.

    Hur då river? Blir man inte alldeles nersmetad av ost eller att det fastnar på rivjärnet. Tycker att ostarna oftast är ganska lösa/kladdiga. Kanon att bara skära i bitar, inget (nästan inget kladd......rulla in i folie, klart !


    Nu vet jag inte vilken ädelost du köper, men jag brukar för det mesta köpa Kvibille Ädel. Den funkar fint att riva.

  • 7201 16 augusti 2010

    Mer tips vill vi ha !!!!!{party}

  • Penne 16 augusti 2010

    När man gör en vetedeg, så smält inte smöret utan låt det vara rumsvarmt. Då kan du ta mindre mjöl o bullarna blir saftigare.

  • MosterA 16 augusti 2010

    {disapointed}

    Synd att man inte kan spara på tipsen, på något vis. Isåfall måste man skriva av dom och det blir bara inte.

    :(

  • maggiebell 16 augusti 2010

    Tips om att spara tips - kopiera texten på de tips du tycker är bra - klistra in i ett Word-dokument som du sparar på din dator. Då kan du dessutom utelämna de tips som du tycker att du inte har ngn nytta av!

    (Dra musen över texten samtidigt som du håller vänster musknapp nere så den blir markerad - högerklicka, välj kopiera - gå in i ett word-dokument - högerklicka och klistra in) {cute}

  • mssalmonella 16 augusti 2010

    När jag gör matpaj så penslar jag alltid pajdegen med ett uppvispat ägg innan jag förgräddar det. Pajskalet blir frasigare och den blöta fyllningen rinner inte igenom! :)

  • Lollo54 16 augusti 2010

    Krispig isbergssallad får jag när jag gör så här:
    Jag river av och slänger de yttersta bladen som brukar vara ganska mjuka. Sen lägger jag salladshuvudet, med roten uppåt, i en ganska stor bunke. Spolar på iskallt vatten. Försöker spola in under bladen. Sen låter jag det ligga i det kalla vattnet ett tag. Sen tar jag upp det och låter bara det värsta vattnet rinna av. Lägg det sen i en tät plastpåse och in i kylen. Då håller det sig krispigt ganska länge.

  • Okänd 17 augusti 2010

    Jag har alltid hört att man inte kan frysa färsk jäst, men jag ser alltid till att ha minst ett jästpaket i frysen.
    När det är time för att baka tar jag upp den frysta jästen och lägger den i degskålen så får den tina där. Sen är det bara att göra som vanligt. Ha något varmare degvätska bara.

  • Phillipha 17 augusti 2010

    Riv alla ostskalkar och lägg i en påse. Fyll på efterhand så har du alltid riven ost i frysen.

    Gör en "pytt påse" dvs ta alla köttrester om det så bara är en liten bit. Tärna och lägg i en påse. När påsen är full, gör pytt i panna!

    Om det är billiga tomater i affären, köp - skålla - tärna och frys in istället för att köpa krossade tomater.

    Om du inte dricker kaffe så ofta, lägg det öppnade paketet i en påse och stoppa i frysen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.