Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste tårtan /efterätten?

  • Linda-77 16 april 2011

    {beauty}
    Hej
    Jag skulle vilja ha era bästa recept på påsktårta eller efterrätt.
    Ska bjud släkten på något gott till påsk och villa ha något supergott.
    Jätte tacksam för tips.
    Kram Linda

  • ingegerdb 16 april 2011

    Som bohuslänning måste jag ju säga att äggost är underbart gott och ett måste som efterätt här till påsken.

  • irrevirre 16 april 2011

    Den här tycker jag verkar god.
    Har inte själv bakat den ännu men har sparat den i min kokbok tidigare
    Påsktårta med mandel och choklad

  • The_mama97mia 16 april 2011

    Jag är ingen efterrättsfantast över huvud taget, men upptäckte en massa härliga bär i frysen. Tänker göra en marängtårta med grädde och hallon och blåbär. Snart är det sommar igen och vi kan fylla på förråden.

  • idea_ 16 april 2011

    Håller fast vid de lyckade rulltårtsbakelser jag gjorde för ett par påskar sedan, Chokladrulltårta med hemgjord lemoncurd som fyllning, skär i ca 3cm tjocka skivor, täck med grädde och garnera med färska eller tinade bär. {curl-lip}

  • Cassiopeya 16 april 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta

  • matis17 16 april 2011

    kanske inte precis en eterrätt eller en tårta men så himelsk god:D
    Hallonpraliner

  • irrevirre 16 april 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Oj, det var en proffsig tårta! Well done {eat}

  • Cassiopeya 16 april 2011

    Skrivet av irrevirre den 16 apr 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Oj, det var en proffsig tårta! Well done {eat}


    Tack! {lashes}

  • flabban 16 april 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Många har sparat receptet, men ingen har gjort den eller iallafall kommenterat den. Jag har sparat receptet och jag kommer att göra den och även kommentera, men inte till påsk utan senare. Frågan är bara om man ska använda köpta tårtbottnar eller baka dom själv. Den verkar otroligt smarrig och inte allt för svår att göra. Och så ser den ju så proffsig ut.

  • Cassiopeya 16 april 2011

    Skrivet av flabban den 16 apr 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Många har sparat receptet, men ingen har gjort den eller iallafall kommenterat den. Jag har sparat receptet och jag kommer att göra den och även kommentera, men inte till påsk utan senare. Frågan är bara om man ska använda köpta tårtbottnar eller baka dom själv. Den verkar otroligt smarrig och inte allt för svår att göra. Och så ser den ju så proffsig ut.


    Nej det är trist att ingen kommenterat, men så kan det ju vara. Min familj tyckte i alla fall mycket om den. Har för mig att jag köpte tårtbottnar, är pilligt nog ändå :) Men det gör du som du vill! Lycka till!

  • alindalinda 16 april 2011

    Ananaspaj! Eller en cheesecake med lite påskgodis uppepå? (om barn närvarar)
    Annars en choklad-chili-kaka med kesella vanilj?

  • Bumbis 17 april 2011

    Det finns en matblogg som heter "ensmakavkarin" och hon har en halloncheesecake som är jättegod. Påminner inte om vanliga. Kan göras redan nu och förvaras i frysen.

  • FruAst 17 april 2011

    Skrivet av flabban den 16 apr 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Många har sparat receptet, men ingen har gjort den eller iallafall kommenterat den. Jag har sparat receptet och jag kommer att göra den och även kommentera, men inte till påsk utan senare. Frågan är bara om man ska använda köpta tårtbottnar eller baka dom själv. Den verkar otroligt smarrig och inte allt för svår att göra. Och så ser den ju så proffsig ut.



    Hur kan du ens tänka tanken att köpa tårtbottnar? De är faktiskt äckliga!!! Det ordet tar jag inte ofta i min mun! Och så var det detta med köpta tårtbottnars hållbarhet. Vid flera tillfällen har jag läst om journalister som låtit en oöppnad tårtbotten ligga på en hylla för att kolla hur länge de håller och det gör de i ÅRATAL. Jag är mycket speptiskt till sånt! Baka själv, många ägg i då blir den hög och fin, inte svårt!

  • flabban 17 april 2011

    Skrivet av FruAst den 17 apr 2011

    Skrivet av flabban den 16 apr 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Många har sparat receptet, men ingen har gjort den eller iallafall kommenterat den. Jag har sparat receptet och jag kommer att göra den och även kommentera, men inte till påsk utan senare. Frågan är bara om man ska använda köpta tårtbottnar eller baka dom själv. Den verkar otroligt smarrig och inte allt för svår att göra. Och så ser den ju så proffsig ut.



    Hur kan du ens tänka tanken att köpa tårtbottnar? De är faktiskt äckliga!!! Det ordet tar jag inte ofta i min mun! Och så var det detta med köpta tårtbottnars hållbarhet. Vid flera tillfällen har jag läst om journalister som låtit en oöppnad tårtbotten ligga på en hylla för att kolla hur länge de håller och det gör de i ÅRATAL. Jag är mycket speptiskt till sånt! Baka själv, många ägg i då blir den hög och fin, inte svårt!


    Tar tacksamt emot recept på bra sockerkaka att användas till tårtbottnar. Har bra sockerkaksrecept som blir hög och fin, men är inte bra till tårtbottnar. Tårtan blir löjligt hög.

  • Cassiopeya 18 april 2011

    Skrivet av FruAst den 17 apr 2011

    Skrivet av flabban den 16 apr 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Många har sparat receptet, men ingen har gjort den eller iallafall kommenterat den. Jag har sparat receptet och jag kommer att göra den och även kommentera, men inte till påsk utan senare. Frågan är bara om man ska använda köpta tårtbottnar eller baka dom själv. Den verkar otroligt smarrig och inte allt för svår att göra. Och så ser den ju så proffsig ut.



    Hur kan du ens tänka tanken att köpa tårtbottnar? De är faktiskt äckliga!!! Det ordet tar jag inte ofta i min mun! Och så var det detta med köpta tårtbottnars hållbarhet. Vid flera tillfällen har jag läst om journalister som låtit en oöppnad tårtbotten ligga på en hylla för att kolla hur länge de håller och det gör de i ÅRATAL. Jag är mycket speptiskt till sånt! Baka själv, många ägg i då blir den hög och fin, inte svårt!


    Det är ju olika hur man gör sina prioriteringar. Brukar beställa mina tårtbottnar på närmsta bageri, både till smörgåstårta och "vanlig" tårta. Tror inte de har sånna mängder med konserveringsmedel i sina bottnar! Det hade i alla fall inte vi när jag jobbade på bageri, men det kan ju vara olika.

  • strimma21 18 april 2011

    Den här är absolut underbar efter en middagsbjudning med mycket mat, och man är med sugen på nåt gott, men inget mastigt. Har bjudit på den flera gånger och det är mycket "ojande" och njutande hos gästerna:)

    Du kan ju även garnera den med lite påskgodis.

    Chokladfudgekaka

  • flabban 18 april 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 18 apr 2011

    Skrivet av FruAst den 17 apr 2011

    Skrivet av flabban den 16 apr 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 apr 2011

    Jag tycker att den gräddtårta är fantastiskt god och den ser dessutom lyxig ut:D Jag har garnerat med banan, chokladströssel och spritsad grädd...går självklart att variera som man vill!

    Förra påsken garnerade jag med mandarinklyftor, banan och ananas. Detaljer i choklad och chokladströssel. Ett apelsingelétäcke över frukterna gjorde att tårtan såg extra lyxig ut. (Som min sambo sa, det ser ju ut som en "riktig" tårta, ja en sån från bageriet alltså (L)). Tyvärr har jag ingen bild på den :(

    Min fantastiska gräddtårta


    Många har sparat receptet, men ingen har gjort den eller iallafall kommenterat den. Jag har sparat receptet och jag kommer att göra den och även kommentera, men inte till påsk utan senare. Frågan är bara om man ska använda köpta tårtbottnar eller baka dom själv. Den verkar otroligt smarrig och inte allt för svår att göra. Och så ser den ju så proffsig ut.



    Hur kan du ens tänka tanken att köpa tårtbottnar? De är faktiskt äckliga!!! Det ordet tar jag inte ofta i min mun! Och så var det detta med köpta tårtbottnars hållbarhet. Vid flera tillfällen har jag läst om journalister som låtit en oöppnad tårtbotten ligga på en hylla för att kolla hur länge de håller och det gör de i ÅRATAL. Jag är mycket speptiskt till sånt! Baka själv, många ägg i då blir den hög och fin, inte svårt!


    Det är ju olika hur man gör sina prioriteringar. Brukar beställa mina tårtbottnar på närmsta bageri, både till smörgåstårta och "vanlig" tårta. Tror inte de har sånna mängder med konserveringsmedel i sina bottnar! Det hade i alla fall inte vi när jag jobbade på bageri, men det kan ju vara olika.


    Tack för tipset.

  • boz1965 18 april 2011

    Prinsesstårta "får" man inte tycka om som man, men det sk*ter jag faktiskt högaktningsfullt i. :DD

  • Cassiopeya 18 april 2011

    Skrivet av boz1965 den 18 apr 2011

    Prinsesstårta "får" man inte tycka om som man, men det sk*ter jag faktiskt högaktningsfullt i. :DD


    Trodde det bara var män som gillade den ;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.