Är det någon som har något bra tips på quinoa recpt som är enkla? Tacksam för svar!:)
enAnnan26 augusti 2009
Jag använder quinoa som tillbehör ibland istället för ris. Den röda gillar jag bäst.
Till köttgrytor t ex.
Annars blir det mest sallad den används till. Med fetaost, rödlök, oliver, ruccola, cocktailtomater, sockerärter och räkor/kyckling/tonfisk är det en perfekt måltid eller lunchlåda.
Eller ta bort räkor/kyckling/tonfisk och ät till en köttbit eller fiskbit.
Fiona26 augusti 2009
Jag kokar alltid min quinoa med lite buljong och en liten dutt olivolja, och sedan använder jag den precis som eAnnan istället för ris eller ibland istället för pasta.
Själv föredrar jag den "vanliga".
Är även väldigt gott att göra en sallad med quinoa, färsk babyspenat, fetaost, en gnutta färsk parmesan, stekt/grillad kyckling och färska tomater.
mooseella26 augusti 2009
kokt quinoa blandat med: salldslök, haricot vert, granatäpple, urkärnad tomat och frö fri gurka i bitar blir friskt och gott till det mesta.
maggander27 augusti 2009
Tack för era tips på quinoa. Jag ska prova dem! (Y):)
The_mama97mia27 augusti 2009
Men GUD jag behöver hjälp för hur jag ska koka min quinoa till att börja med!!!! Köpte en påse på Saltå Kvarn men det står inga tillagningstips! En deö tips jag läst säger att man ska skölja, andra att man ska byta kokvatten... Hur gör DU ?
maithab6 september 2009
Skrivet av mama97mia den 27 aug 2009
Men GUD jag behöver hjälp för hur jag ska koka min quinoa till att börja med!!!! Köpte en påse på Saltå Kvarn men det står inga tillagningstips! En deö tips jag läst säger att man ska skölja, andra att man ska byta kokvatten... Hur gör DU ?
Jag sköljer väl i kokhett vatten.
wectra24 september 2009
koka quinoa...
1 del quinoa
2 delar vatten ,
kokas på samma sätt som ris
rätt enkelt och gott mättande
jag äter det med tex tärnad kalkon kyckling eller skinka med sallas till .. lite som paella känsla insperation ...
hoppas de smakar
Annican25 september 2009
Det var inte alls länge sedan jag upptäckte att dom ska sköljas! Och jag som älskar Quinoasallad, har aldrig tidigare sköljt.
Varför ska man det egentligen?
bjorklisa25 september 2009
Skrivet av maggander den 26 aug 2009
Är det någon som har något bra tips på quinoa recpt som är enkla? Tacksam för svar!:)
bjorklisa25 september 2009
Jag gör en sallad på Quinoa, granatäpplekärnor, hackad persilja, hackade päron och pumpakärnor. Det blr friskt.
HÄLSNINGAR Björklisa
kiafia25 september 2009
Jag kokar quinoa med lagerblad, vitlöksklyftor samt några korn peppar (vit, svart, röd, grön eller krydd). Sen är det bara fantasin som sätter stopp för vad man kan använda den till! :-) En favorit är varm med gröna bönor, div grönsaker och strimlad biff....allt blandas och smaksätts m vinegrett.
popik23 januari 2012
Hur smakar egentligen quinoa vad är skillnaden på vit, svart och röd ?
Liindis23 januari 2012
Ooj!!!,
Bor jag i medeltiden?
Vad är detta!!
Fast det kanske alltid har funnits.
Hopp hopp!!
Amika23 januari 2012
Quinoa blandar jag med lite ajvar och lägger i en hög mitt på ett stort fat, sedan lägger jag grönsaker och proteinrika tillbehör så som rökt skinka, räkor, kräftor m.m. runt om och serverar med hummus i skål på sidan om och ett nybakt bröd. :) Jättegott! :)
Cassiopeya24 januari 2012
Tack för det tipset Amika, måste jag testa:)
soccermum25 januari 2012
Man sköljer quinoa i kallvatten för att få bort de bittra smakerna har jag fått lära mig (inte varmvatten för då precis som när du kokar träder de bittra smakerna fram) men har även upptäckt att det beror på olika märken så frågan är om den är olika behandlad innan förpackning?
Har inget belägg för detta utan meddelar bara vad jag fått lära mig ;)
Jag gillar quinoa bäst till fisk då jag tycker de "poppiga" fröna påminner lite om caviarkonsistens :p
Äter den således gärna till fiskbullar, lax med kall romsås eller kokt torsk och äggsås...
Har precis lärt mig att rosta Qinioan i en het torr stekpanna innan den sköljs och kokas. Det blev ännu godare.
popik6 februari 2012
Men vad är SKILLNADEN på vit, röd och svart ouinoa ???
irrevirre6 februari 2012
Skrivet av popik den 6 feb 2012
Men vad är SKILLNADEN på vit, röd och svart ouinoa ???
Svart och röd skall tydligen vara mer fiber- och proteinrik än sen vita. Den svarta kan ha en lite besk smak.
Kanske någon annan vet mer om skillnaderna?
Är det någon som har något bra tips på quinoa recpt som är enkla? Tacksam för svar!:)
Jag använder quinoa som tillbehör ibland istället för ris. Den röda gillar jag bäst.
Till köttgrytor t ex.
Annars blir det mest sallad den används till. Med fetaost, rödlök, oliver, ruccola, cocktailtomater, sockerärter och räkor/kyckling/tonfisk är det en perfekt måltid eller lunchlåda.
Eller ta bort räkor/kyckling/tonfisk och ät till en köttbit eller fiskbit.
Jag kokar alltid min quinoa med lite buljong och en liten dutt olivolja, och sedan använder jag den precis som eAnnan istället för ris eller ibland istället för pasta.
Själv föredrar jag den "vanliga".
Är även väldigt gott att göra en sallad med quinoa, färsk babyspenat, fetaost, en gnutta färsk parmesan, stekt/grillad kyckling och färska tomater.
kokt quinoa blandat med: salldslök, haricot vert, granatäpple, urkärnad tomat och frö fri gurka i bitar blir friskt och gott till det mesta.
Tack för era tips på quinoa. Jag ska prova dem! (Y):)
Men GUD jag behöver hjälp för hur jag ska koka min quinoa till att börja med!!!! Köpte en påse på Saltå Kvarn men det står inga tillagningstips! En deö tips jag läst säger att man ska skölja, andra att man ska byta kokvatten... Hur gör DU ?
Men GUD jag behöver hjälp för hur jag ska koka min quinoa till att börja med!!!! Köpte en påse på Saltå Kvarn men det står inga tillagningstips! En deö tips jag läst säger att man ska skölja, andra att man ska byta kokvatten... Hur gör DU ?
Jag sköljer väl i kokhett vatten.
koka quinoa...
1 del quinoa
2 delar vatten ,
kokas på samma sätt som ris
rätt enkelt och gott mättande
jag äter det med tex tärnad kalkon kyckling eller skinka med sallas till .. lite som paella känsla insperation ...
hoppas de smakar
Det var inte alls länge sedan jag upptäckte att dom ska sköljas! Och jag som älskar Quinoasallad, har aldrig tidigare sköljt.
Varför ska man det egentligen?
Är det någon som har något bra tips på quinoa recpt som är enkla? Tacksam för svar!:)
Jag gör en sallad på Quinoa, granatäpplekärnor, hackad persilja, hackade päron och pumpakärnor. Det blr friskt.
HÄLSNINGAR Björklisa
Jag kokar quinoa med lagerblad, vitlöksklyftor samt några korn peppar (vit, svart, röd, grön eller krydd). Sen är det bara fantasin som sätter stopp för vad man kan använda den till! :-) En favorit är varm med gröna bönor, div grönsaker och strimlad biff....allt blandas och smaksätts m vinegrett.
Hur smakar egentligen quinoa vad är skillnaden på vit, svart och röd ?
Ooj!!!,
Bor jag i medeltiden?
Vad är detta!!
Fast det kanske alltid har funnits.
Hopp hopp!!
Quinoa blandar jag med lite ajvar och lägger i en hög mitt på ett stort fat, sedan lägger jag grönsaker och proteinrika tillbehör så som rökt skinka, räkor, kräftor m.m. runt om och serverar med hummus i skål på sidan om och ett nybakt bröd. :) Jättegott! :)
Tack för det tipset Amika, måste jag testa:)
Man sköljer quinoa i kallvatten för att få bort de bittra smakerna har jag fått lära mig (inte varmvatten för då precis som när du kokar träder de bittra smakerna fram) men har även upptäckt att det beror på olika märken så frågan är om den är olika behandlad innan förpackning?
Har inget belägg för detta utan meddelar bara vad jag fått lära mig ;)
Jag gillar quinoa bäst till fisk då jag tycker de "poppiga" fröna påminner lite om caviarkonsistens :p
Äter den således gärna till fiskbullar, lax med kall romsås eller kokt torsk och äggsås...
pastasallad á la Medelhavet (eller quinoa)
Kebabspett på quinoabädd
Kyckling med varm grekisk sallad och quinoa
Har precis lärt mig att rosta Qinioan i en het torr stekpanna innan den sköljs och kokas. Det blev ännu godare.
Men vad är SKILLNADEN på vit, röd och svart ouinoa ???
Men vad är SKILLNADEN på vit, röd och svart ouinoa ???
Svart och röd skall tydligen vara mer fiber- och proteinrik än sen vita. Den svarta kan ha en lite besk smak.
Kanske någon annan vet mer om skillnaderna?