Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyårsfest för 16 pers!

  • fritzie76 25 november 2008

    Vi ska ha nyårsfesten i år och det ska ju bli roligt.....men samtidigt har jag lite panik för vad vi ska bjuda på!

    Jag är inte så bra på att göra mat och speciellt inte till så många. Jag behöver förslag på mat som är lätt att göra och går att förbereda dagen innan och bara värma på själva nyårsafton. Gärna något med fläskfilé.

    Funderar lite på om man ska bjuda på kall fläskfilé men det känns lite somrigt...Kanske en gryta?

    Detta med maten stressar mig otroligt mycket och är rädd att jag bara kommer känna mig stressad hela kvällen....

  • lena_61 25 november 2008

    Fy vad du går på , tror inte att det var tippset fritzie76 ville ha.
    Bespara oss dina elaka kommentarer i alla trådar.
    Håna medlemmar tycker jag är så lågt , så nu är du väl nere i skosulorna.

    :@(N)

  • systeryster 25 november 2008

    Till elpatron: (Y)Måste man bita huvudet av människor som är seriösa och ber om hjälp, den attityden är väl onödig.Om du inte orkar svara på tråden så behöver du väl ändå inte göra det.
    Ta exempel av MK låt bli att svara annat än när det passar dig. Ta en paus från datorn om det känns jobbigt!
    Kanske blodsockernivån påverkar humöret!
    Till fritzie76:
    Jag föreslår att du gör min räkrätt, den kör jag varje nyår och ingen har klagat annat än när jag tar något annat.Det gäller att orka skala alla räkor bara!
    Kan inte förberedas, annat än att man hackar purjo och paprika i förväg förståss.
    Går i en grisblink att fräsa ihop i en stor gyta.Servera pain riche, sallad och ris till.

  • systeryster 25 november 2008

    Räkor i curry och grädde
    Här kommer receptet!:p

  • lisbethv 25 november 2008

    Fläskfile´ förstekt med svampsås går att göra dagen före bara eftersteka i ung ca 20-30 min när ni ska äta. Gott o enkelt.´ Det är ett recept på Svampgratinerad fläskfile´om du söker.

  • lena_61 25 november 2008

    Vad är det roliga????? :o :Z

  • Disen 25 november 2008

    fritzie76...denna tycker jag är jättegod och lätt att göra. Håller med dig att gryta är bra mat som man kan göra dagen innan.
    Kreolsk fläskfilegryta

  • ida85 25 november 2008

    Tycker du ska göra en pastasås med fläskfile, senap, grädde & röd paprika skuren i små bitar ! Blir aldrig fel ! (:

  • Pirkko 25 november 2008

    Heja Elpatron!
    Elpatron har härlig humor, det är länge sedan jag har skrattat så mycket ,som när jag läser hans roliga inlägg lite här och där.
    Ursäkta fritzie76 , att jag skrivet detta i din tråd, men jag måste bara försvara elpatron.

  • elpatron 25 november 2008

    Skrivet av Pirkko den 25 nov 2008

    Heja Elpatron!
    Elpatron har härlig humor, det är länge sedan jag har skrattat så mycket ,som när jag läser hans roliga inlägg lite här och där.
    Ursäkta fritzie76 , att jag skrivet detta i din tråd, men jag måste bara försvara elpatron.


    Jag tackar och bugar för komplimangen, det värmde gott i hjärtat (L):D(Y)

  • LaJefa 25 november 2008

    Skrivet av Pirkko den 25 nov 2008

    Heja Elpatron!
    Elpatron har härlig humor, det är länge sedan jag har skrattat så mycket ,som när jag läser hans roliga inlägg lite här och där.
    Ursäkta fritzie76 , att jag skrivet detta i din tråd, men jag måste bara försvara elpatron.


    Ja instämmer med dig..tycker att han har rolig humor...lite rå emellan...men man måste ju läsa lite mellan raderna oxå.
    Tycker kanske om hans humor för att jag själv har en ganska rå humor...men i vilket fall som helst så tycker jag inte att alla ska ta så illa vid sig så fort man försöker skoja till det lite...ett gott skratt förlänger livet.


    Sen till fritzie76...här kommer ett recept som du kan förbereda dagen innan...lite lyxigare gryta som jag tror kan passa bra en nyårskväll.

    Spansk fläskfilé gryta à la Gran Reserva

  • ros 25 november 2008

    Gryta med fläskfilé som går att förbereda dagen innan är aldrig fel
    Fläskfilégryta à la Nettan
    Fläskfilégryta á la Nettan (mager)
    Skålar med olika tillbehör till passar: jordnötter, bananskivor mm

  • Lenkan 25 november 2008

    Jag måste också försvara Elpatron. Jag älskar hans inlägg, de förgyller min dag. Och som han skrev så kommer det ju seriösa inslag också, gillar man inte hans humor så kan man hoppa över hans inlägg. Jag är också seriös i mina frågor osv, men att trilla på ett av hans oseriösare mitt bland de seriösa får mig att dra på munnen och jag tycker inte det är fel att skratta lite medan man letar efter set seriösa.

    För att svara på topic, så tycker jag att man kan helsteka flera fläskfiléer, först bryna dem i en stekpanna och sen lägga dem i långpanna och steka klart i ugnen. Sen kan man servera med valfri potatis och en kantarellsås. Om man vill kan man också göra svampsås som man häller i pannan tillsammans med köttet och toppar med ost så allt blir gratinerat. Sköter sig mest själv och är mycket gott.

  • elpatron 25 november 2008

    Skrivet av lajefa den 25 nov 2008

    Skrivet av Pirkko den 25 nov 2008

    Heja Elpatron!
    Elpatron har härlig humor, det är länge sedan jag har skrattat så mycket ,som när jag läser hans roliga inlägg lite här och där.
    Ursäkta fritzie76 , att jag skrivet detta i din tråd, men jag måste bara försvara elpatron.


    Ja instämmer med dig..tycker att han har rolig humor...lite rå emellan...men man måste ju läsa lite mellan raderna oxå.
    Tycker kanske om hans humor för att jag själv har en ganska rå humor...men i vilket fall som helst så tycker jag inte att alla ska ta så illa vid sig så fort man försöker skoja till det lite...ett gott skratt förlänger livet.


    Jag tackar och bugar igen. Vad kul att fler än jag har humor, och jag har som sagt fått massa uppskattningar i PM o gästbok om mina skämt, så det värmer. Hoppas bara att de andra kan sluta va så stela oxo o släppa lite på det hela.

    Puss o kram till Lenkan oxo :D (Y)

    Skrivet av Lenkan den 25 nov 2008

    Jag måste också försvara Elpatron. Jag älskar hans inlägg, de förgyller min dag. Och som han skrev så kommer det ju seriösa inslag också, gillar man inte hans humor så kan man hoppa över hans inlägg. Jag är också seriös i mina frågor osv, men att trilla på ett av hans oseriösare mitt bland de seriösa får mig att dra på munnen och jag tycker inte det är fel att skratta lite medan man letar efter set seriösa.


    I gengäld ska ni få ett recept på en god nyårskaka.

    Lättlagad och trevlig Nyårskaka

    1 dl socker
    4 ägg
    2 dl torkad frukt
    1 tsk salt
    1 dl farinsocker
    4 msk citronsaft
    nötter
    2 liter whisky

    Ta fram en mellanstor skål.
    Kolla whiskyn genom att smaka.
    Häll whisky i ett decilitermått och drick.
    Upprepa.

    Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
    Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.
    Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
    Schtäng av elvischpen. Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad fjukt.
    Schätt på elvischpen igen...
    Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
    Schmaka sen om whiskyn forfarande är god.
    Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
    De é inte schå noga. Kolla whischkyn.
    Schila citronsaften, lägg till en ma...sched... och schå socker, eller nåt, va fan.
    Schmörj ugnen.
    Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
    Schläng ut schkålen genom fönschtret, icg....schå kolla schen whiskyn.
    Gå å lägg dej....Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka i alla fall....?(Y)

  • Pirkko 25 november 2008

    Tack för den härliga recepten!
    Den är sparat för framtida behov.

  • Lenkan 25 november 2008

    Jag provade den kakan på nyår ett år, det slutade med att det blev pizza i badrummet istället

  • Wildthing 26 november 2008

    En idé är att du planerar maten och handlar hem alla grejor men att ni lagar den tillsammans! Ett bra sätt att umgås under eftermiddagen och du behöver inte dra hela lasset när det gäller middagen.

    Alla kan vara med då det alltid finns både lättare uppgifter (typ skala potatis) till mer avancerade för de som vill och kan.

  • fritzie76 27 november 2008

    Är det ok att bjuda på ris på nyårsafton? Det hade ju varit lättare än att göra potatisgratäng så därför funderar jag lite på det men vet inte om det känns lite mer vardags.....

  • safir74 27 november 2008

    Jag tycker att det är okej att bjuda på ris på Nyårsafton. Du kan ju göra pilaffris det är ju lite festligare än vanligt ris. :p

  • elpatron 27 november 2008

    Ris är amatöraktigt på nyår.
    Bakad potatis är väl inget jobb annars? Och godare, speciellt om du smaksätter dom.
    Jag gjorde så här en gng.

    Baka klart potätera, skär dom i halvor, gröp ur innehållet försiktigt med en sked, blanda allt med en röra gjord på tex creme fraiche och gorgonzola, men ändå så potatisen har överhanden. Lägg tillbaka allt snyggr i skalen, jämna till och värm till maten.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.