Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Dela
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010

Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?

Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.

Vad tänker du göra, men bara inte idag???


LatmajaMia


Hur lyckas du ha keso ståendes? Man kan ju äta keso till allt! Och det är ju bara så himla gott! På mackan med avokado o rödlök, som tillbehör till den starka maten, till salladen, ha i grytan... Jag har svårare att komma på vad jag inte kan ha keso till. hehe Nu blev jag jättesugen på keso.

Jag ska göra fisklasagne... men så har det varit i några år nu...
tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,

Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010

Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?


Massa keso! Hemlagad ostkaka vetja..





Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.

Vad tänker du göra, men bara inte idag???


LatmajaMia
Laga vet jag inte men jag har ända sen före nyår tänkt att i år ska jag skriva matsedlar för hemmet, gjorde det förut ett par år och det är ganska kul att titta tillbaka + att det finns nerskrivet allt jag bakade under dessa år. Huu då säger jag när jag tänker på hur mycket fett och socker det bliev.
Måhända confitera ett stycke Gås!!??

Skrivet av boz1965 den 17 jan 2010

Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma!
Skrivet av Gnurf den 18 jan 2010

Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...

Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010

Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.

Vad brukar ni servera till det, så här års?


Fyyy, nu var du inte snäll... Men tack för kvällsmålstipsen. Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010

tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,

Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..


Jag brukar lägga några matskedar med keso i min omelett, mättande och gott. Strö över finhackad purjolök och hackad tomat.. Blir jättegott...
Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....
Jag brukar köra frysta bär (tex blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär), en halv banan, mango, kiwi, päron, krossat linfrö, proteinpulver (Vassleprotein, sk Whey-80), lättmjölk, kanel osv. Går att blanda lite av varje...men inte allt samtidigt såklart. Mixa med blender eller stav...blir lite som en kall milkshake...

Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010
Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?
Idag så ska jag göra slottstek. Men jag måste göra gele endera dan. För det sista som är kvar går åt till steken idag.
Nästa vecka ska jag baka bröd.
Var nån som prata om rensning bland kryddorna. Skulle nog behövas här också. Nåt man köpt som verkat gott eller som man fått, men inte motsvarar förväntningarna. Är nog dags att kassera dessa.
Skrivet av zudette den 18 jan 2010

Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....


Förlåt om jag har fel, men jag trodde att det alltid var kornmjöl i äkta norrländsk pitepalt.