Äggulekaka

Smarrig och god, bra när man har äggulor över.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg, kaka, kak
Äggulekaka
Källa: egen bild
Uppladdad av: mafia
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 äggulor
2 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
75 g smör
1 citron

Glasyr:
1 ½ dl florsocker
50 g smör
1 citron
1 dl flagad mandel
Oatlify it

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st
Visningar:
4269
Sparat:
180

Gör så här

Rör äggulor och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det och även vetemjölet blandat med bakpulver. Riv skalet och pressa saften ur citronen och blanda i. Tillsätt mjölken och blanda alltsammans. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ l.

Grädda i 175º i 40-50 minuter eller till den är färdig.

Rör ihop smör och florsocker, tillsätt saften och det rivna skalet av cironen.

Bred krämen över den avsvalnade kakan och strö över mandelflarnen, som med fördel blivit rostade i en torr stekpanna tills de fått lite färg.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.