Äggulekaka

Smarrig och god, bra när man har äggulor över.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg, kaka, kak
Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st
Äggulekaka

Gör så här

Rör äggulor och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det och även vetemjölet blandat med bakpulver. Riv skalet och pressa saften ur citronen och blanda i. Tillsätt mjölken och blanda alltsammans. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ l.

Grädda i 175º i 40-50 minuter eller till den är färdig.

Rör ihop smör och florsocker, tillsätt saften och det rivna skalet av cironen.

Bred krämen över den avsvalnade kakan och strö över mandelflarnen, som med fördel blivit rostade i en torr stekpanna tills de fått lite färg.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

äggulor, Strösocker, Vetemjöl, Bakpulver, Mjölk, Smör, Citron, Florsocker, Smör, Citron, Flagad mandel
Visningar:
4389
Sparat:
180

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.