- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fisksoppa från Ancona
Instruktioner
- 1 Skala och skiva löken, krossa vitlöken med den
breda sidan av ett knivblad. Häll av spadet från
tomaterna och hacka dem grovt. Spara spadet.
( färska tomater skållas genom att kryssas och doppas
i hett vatten en kort stund; sedan går det lätt att dra
av skalet. Hacka dem, det gör inget om kärnorna
är kvar)
2 Häll oljan i en stor kastrull, värm den och fräs
lök och vitlök tills löken är genomskinlig. Tillsätt tomathack
och - spad (eller färska tomater), tomatpure, persilja,
vinäger, nymalen peppar och ev. lite cajenn.
Koka 3 minuter.
3 Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i kastrullen.
salta. Sjud 20 minuter. Späd ev med lite vatten.
4 Skrubba musslorna med hård borste. Ta bort alla som
är öppna och kasta dem. När ca 5 minuter återstår
av koktiden lägger man i musslorna pch låter dem sjuda
med under lock. Ta bort dem som inte öppnat sig och
kasta dem. Smaka av med salt och peppar. Strö ev
över finklippt persilja och servera genast.
- Tips 1 Servera med vitlöksbröd
Tips 2 Det går alldeles utmärkt att använda frysta
musslor med skal. Ta dem direkt ur förpackningen
och låt dem sjuda med några minuter så att
de tinar och blir varma
Publicerat den
31 oktober 2007
Skriv kommentar