Hej! Jag hela mitt plommonträd fullt med plommon!! Är någon som har något bra förslga vad jag kan göra med alla!
Erajscha9 september 2009
Saft, marmelad eller chutney? Plommonvin kanske?
Bossse11 september 2009
Gör som min hustru gjorde förra hösten:
Hon delade dem i mitten, tog ur kärnan, vände halvorna i socker och placerade dem på en ugnsplåt i frysen och styckefrös dem på så sätt. När de frysit placerades de i plastlådor i frysen.
Nu tar jag upp några, kokar lite av varje av dem, kräm för det mesta. Jättegott.
Utmärkta halvor att garnera bakverk med osv. Finns massor med uppslag. Lycka till.
Shoutoutloud11 september 2009
Bossses förslag lät ju ganska smart...på så vis kan man ta fram det man behöver och ha på lut i frysen ifall man blir sugen.
PillaL11 september 2009
Jag blev bjuden på plommonpaj häromdagen. Som vanlig äppelpaj, fast man bytit ut äpplena mot plommon. Det var himmelskt gott. (Y)
cattkocken20 augusti 2011
Plommonmarmelad är ju alltid gott och plommonchutney. Plommonpaj som tidigare föreslagits. Tyckte att detta med att styckefrysa dem lät som en underbar idé, den ska jag anamma.
Cassiopeya20 augusti 2011
Plommonsylt! Det är smaskens med en klick till filen och müslin :p
Den här gjorde jag förra året. Har gjort succé överallt!!!
Mistys20 augusti 2011
Plommon i konjak är underbart gott som efterrätt med lite glass. Enkel dessert utan massa jobb när man ska ha gäster men såååå gott. Hållbart ( hade mina ett år i skafferi utan problem). Finns recept på bla MK.
johannalie20 augusti 2011
Jag hade samma problem för några dagar sedan, med ett plommonträd fullt av plommon. Det slutade med att jag bakade två plommonkakor med kanel och en massa plommonmuffin. Sedan blev det även fyra burkar av en gudumligt god plommonmarmelad och resterande 3 kg plommon sköljde jag av, halverade, kärnade ur och frös in i plastpåsar där jag markerade vikten. Det gör det väldigt enkelt att ta fram och göra något av senare.
blekegreven20 augusti 2011
Plommonsylt är ju bland det bästa som finns, särskilt tillsammans med en god ost. (på mackan eller ostbrickan)
Annars är ju plommonbröd en riktig höjdare.
Eller varför inte en god plommonsås till köttet på söndagsmiddagen?
Ett fjärde allternativ kan vara att servera Franska Frukt-Flan med plommon.
irrevirre20 augusti 2011
Önskar att jag hade plommon {starving}
Countrygirl21 augusti 2011
Skrivet av irrevirre den 20 aug 2011
Önskar att jag hade plommon {starving}
Befinner du dig i närheten av småländska höglandet, är du välkommen att komma hit och plocka precis så mycket du vill. Känns lite tråkigt att behöva ta skottkärran och slänga.
{cowboy}
miabok25 augusti 2011
Jag är också avundsjuk
lena428 augusti 2011
Har två träd med Viktoriaplommon. Och det är massor med frukt,
Men fullt med mask som äter upp plommonet. Inte så trevligt.
solvik20711 september 2011
Ta receptet hallongrottor men istället för hallonsylt lägger du i hemlagad plommonsylt.
Det är mumsigt
Vårt plommonträd har tagit semester i år. De tidigare två åren har vi fått staga grenarna, i år blev det väl kanske fem plommon som kom... Du har trots allt ett angenämnt problem. Frys in som Bossse föreslår. Går att använda till allt!
Hej! Jag hela mitt plommonträd fullt med plommon!! Är någon som har något bra förslga vad jag kan göra med alla!
Saft, marmelad eller chutney? Plommonvin kanske?
Gör som min hustru gjorde förra hösten:
Hon delade dem i mitten, tog ur kärnan, vände halvorna i socker och placerade dem på en ugnsplåt i frysen och styckefrös dem på så sätt. När de frysit placerades de i plastlådor i frysen.
Nu tar jag upp några, kokar lite av varje av dem, kräm för det mesta. Jättegott.
Utmärkta halvor att garnera bakverk med osv. Finns massor med uppslag. Lycka till.
Bossses förslag lät ju ganska smart...på så vis kan man ta fram det man behöver och ha på lut i frysen ifall man blir sugen.
Jag blev bjuden på plommonpaj häromdagen. Som vanlig äppelpaj, fast man bytit ut äpplena mot plommon. Det var himmelskt gott. (Y)
Plommonmarmelad är ju alltid gott och plommonchutney. Plommonpaj som tidigare föreslagits. Tyckte att detta med att styckefrysa dem lät som en underbar idé, den ska jag anamma.
Plommonsylt! Det är smaskens med en klick till filen och müslin :p
Plommonchutney är en ganska god plommonchutney! :)
Äpple- och plommonmarmelad
Den här gjorde jag förra året. Har gjort succé överallt!!!
Plommon i konjak är underbart gott som efterrätt med lite glass. Enkel dessert utan massa jobb när man ska ha gäster men såååå gott. Hållbart ( hade mina ett år i skafferi utan problem). Finns recept på bla MK.
Jag hade samma problem för några dagar sedan, med ett plommonträd fullt av plommon. Det slutade med att jag bakade två plommonkakor med kanel och en massa plommonmuffin. Sedan blev det även fyra burkar av en gudumligt god plommonmarmelad och resterande 3 kg plommon sköljde jag av, halverade, kärnade ur och frös in i plastpåsar där jag markerade vikten. Det gör det väldigt enkelt att ta fram och göra något av senare.
Plommonsylt är ju bland det bästa som finns, särskilt tillsammans med en god ost. (på mackan eller ostbrickan)
Annars är ju plommonbröd en riktig höjdare.
Eller varför inte en god plommonsås till köttet på söndagsmiddagen?
Ett fjärde allternativ kan vara att servera Franska Frukt-Flan med plommon.
Önskar att jag hade plommon {starving}
Önskar att jag hade plommon {starving}
Befinner du dig i närheten av småländska höglandet, är du välkommen att komma hit och plocka precis så mycket du vill. Känns lite tråkigt att behöva ta skottkärran och slänga.
{cowboy}
Jag är också avundsjuk
Har två träd med Viktoriaplommon. Och det är massor med frukt,
Men fullt med mask som äter upp plommonet. Inte så trevligt.
Ta receptet hallongrottor men istället för hallonsylt lägger du i hemlagad plommonsylt.
Det är mumsigt
Min familj gillar dessa mycket.
Saftiga plommonrutor
sockerkaka med plommor
Vårt plommonträd har tagit semester i år. De tidigare två åren har vi fått staga grenarna, i år blev det väl kanske fem plommon som kom... Du har trots allt ett angenämnt problem. Frys in som Bossse föreslår. Går att använda till allt!