Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilimarmelad

 
Skriv ut

Läcker marmelad som passar till texmex-mat och ostar. Hittar du inte den milda chilin kan den ersättas med röd paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och skär angellochilin i 3-4 mm breda skivor. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Lägg chilin i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka tills chilin är mjuk.
  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner limeskal och -saft i kastrullen och rör i syltsockret. Koka upp och låt koka under omrörning i 2-3 minuter.
  3. Häll marmeladen i en burk och sätt på locket. Låt kallna och förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.