Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Rätten kommer ursprungligen från Persien och heter Nimboo kay chawal. Den lagas också mycket i Indien. Passar bäst till fisk och skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj riset, lägg de i blöt i rikligt med vatten i ca 20 min och låt de rinna av ordentligt. Skala och skiva löken. Värm smöret på medelvärme tills det precis börjar bli gyllenbrunt. Fräs senapsfröna och ev. spiskummin i 5-10 sekunder. Fräs löken tills den är gyllengul. Blanda i gurkmeja, ris, citronskal, citronsaft och rör om. Häll upp vattnet, sätt till saltet och låt koka upp. Sänk till lägsta möjliga och låt koka i 20 min under lock. Dra kastrullen från värmen, låt stå 5 min under lock. Fluffa upp riset med en gaffel före servering och garnera med tunnskurna citronklyftor. Servera som det är eller med fisk eller skaldjur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.