Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept från NK.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp buljongen och låt den stå och sjuda. Smält en klick smör och lite olivolja i en kastrull på medelvärme. Finhacka löken. Tillsätt lök och låt den svettas tills den blir glansig och genomskinlig ca 2 minuter. Höj värmen och tillsätt riset. Låt fräsa under omrörning tills riskornen blir glansiga och genomskinliga ca 1 minut. Sänk värmen och häll på vinet. Låt det koka in. Tillsätt en mugg buljong. Låt vätskan sjuda tills den nästan försvunnit. Tillsätt ytterligare en mugg buljong och rör om kraftigt. Fortsätt på samma vis i ca 15 minuter eller tills riset är al dente. Tillsätt ytterligare en mugg buljong mot slutet. Riv skalet på citronen samt pressa ur saften. Vispa ihop äggulan med skal och saft från citronen. Rör sakta ner äggblandningen i riset och blanda väl. Riv parmesanosten. Tillsätt osten och rör om. Tillsätt ev mer buljong om det behövs. Rör ner en rejäl klick smör. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med färsk rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.