Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrisotto med basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Enkel och god risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen. Skala och hacka rödlöken. Ansa och strimla selleristjälkarna. Skala och hacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i lök och selleri och fräs under omrörning några min. Blanda i vitlöken och riset. Rör om och häll i vinet.
  3. Koka upp och låt vinet koka in. Späd därefter lite i taget med den heta buljongen och sjud på svag värme ca 20 min. Rör då och då. Blanda i den strimlade basilikan, citronskalet och -saften samt osten. Rör om.
  4. Servera risotton med bröd och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.