Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudgesnittar

(11 kommentarer)  
Fudgesnittar Fudgesnittar
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Lättbakade recept som detta kan man aldrig få för många av. Knapriga fudgekakor med toffébitar i. Mums. Helt klart de godaste småkakorna jag gjort nån gång! Testa du med!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt sirap och vaniljsocker.
  2. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten och blanda till en smulig massa. Arbeta smuldegen med händerna till en deg.
  3. Grovhacka chokladen och blanda ner den i degen. Forma degen till 4 fingertjocka längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Platta till längderna något med en gaffel. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skär längderna i 60 snittar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • anisko 29 juni 2008

    Förföriskt goda! Lätta att göra också. I stället för att vispa blandade jag till degen i matberedaren. Det gick jättebra! Laddar upp en bild hoppas det är OK?

  • Lilljeppe 9 november 2008

    Super goda små rackare. Jag hade plopp i och det blev perfekt. Fyra poäng får de av mig. Jag laddade också upp en liten bild:)

  • grill 16 april 2009

    Dom var så goda. Kommer att göra dom flera gånger. Choklad är aldrig fel!!!!

  • eelg 17 april 2009

    Supergoda!! :)

  • Lottis1 8 september 2009

    Testade dessa kakor och dom var jättegoda. Gjorde dubbel sats på en gång. Bakade dessa till ett musikcafé och dom vart uppskattade.

  • emmadockan 8 december 2009

    Mycket goda! Min pappa blev väldigt förtjust i dom. Blir nog en sats till innan jul ;)

  • NiWa77 23 juli 2011

    Toppengoda, tack! 8 min räckte dock.

  • mazzarinen 7 oktober 2011

    Bakade dessa idag. De var riktigt goda!! Kommer definitivt baka de fler gånger :) Tack för receptet!

  • mattant41 5 december 2011

    HIttade receptet för några dagar och har redan hunnit baka snittarna 2 gånger, andra gången blev det en dubbel sats. Enkelt och gott men jag måste erkänna jag var fundersam över att hacka ploppen till att börja med. Och vilken bra smak av Plopp det blev, barnens nya favorit.

  • MissLinnea 16 februari 2012

    Otroligt goda! Har blivit en tradition hemma hos oss!

  • Claristar 11 september 2012

    Testade detta recept i helgen till mitt dotters dop. Tyckte dock inte att de var lika goda dagen efter de var gjorda. Superenkla att göra och kommer att göra dessa igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.