Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt spätta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den ljuvliga spättan kompletteras med smakerna från lingon och pepparrot. En härlig rätt som kan serveras både till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp av spättornas fenor och panera fiskarna i rågmjölet. Lägg dem på en tallrik och häll över rågmjölet.
  2. Skär fläsket i strimlor. Skala shalottenlökarna och dela dem i klyftor. Ansa champinjonerna och skär dem i fjärdedelar. Hetta upp ett teflonstekjärn på medelvärme och fräs fläsket i 2-3 minuter. Tillsätt lök och svamp och bryn tills svampen är gyllenbrun. Tillsätt den hackade persiljan.
  3. Ta upp fläskblandningen med en hålslev och håll det varmt. Lägg de rårörda lingonen i stekpannan och fräs dem ca 30 sekunder i fettet från fläsket. Håll det varmt.
  4. Stek spättorna i matfettet på medelvärme i 2-5 minuter beroende på storlek. Salta och peppra på båda sidor under stekningen.
  5. Lägg upp spättorna på tallrikar och lägg fläskblandningen ovanpå. Lägg upp lingon och riven pepparrot på toppen och servera gärna med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.