Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och bakpulver blandat. Smörj och bröa en rund form och häll i smeten.
Grädda i 175 C 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan och låt den kallna.
Borsta citronerna väl i varmt vatten innan de används. Blanda sedan socker, saft och skal av citronerna i rostfri kastrull, spara 1 tsk saft till kiwifyllningen. Vispa ner äggen och sjud smeten pösig i vattenbad under ständig vispning.
Smält smöret i den varma krämen och låt kallna.
Skala och mosa kiwifrukterna, rör ut massan med florsocker och tillsätt citronsaften.
Smaka av, citronen får inte dominera
utan ge extra friskhet åt kiwin.
Dela sockerkakan i tre bottnar. Bred citronkräm på den nedersta botten. Kiwimoset på nästa botten,. Lägg på den tredje botten, tryck till lätt.
Täck med plastfolie tills kakan ska dekoreras.
Bred tunt lager grädde över hela kakan. Skala och skiva kiwin tunt och ganera med kiwin och manadarinklyftorna enligt egen fanatasi.