Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hiertagårdens paradtårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Uppskattad av familjen.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och bakpulver blandat. Smörj och bröa en rund form och häll i smeten. Grädda i 175 C 35-40 minuter i nedre delen av ugnen. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Borsta citronerna väl i varmt vatten innan de används. Blanda sedan socker, saft och skal av citronerna i rostfri kastrull, spara 1 tsk saft till kiwifyllningen. Vispa ner äggen och sjud smeten pösig i vattenbad under ständig vispning. Smält smöret i den varma krämen och låt kallna. Skala och mosa kiwifrukterna, rör ut massan med florsocker och tillsätt citronsaften. Smaka av, citronen får inte dominera utan ge extra friskhet åt kiwin. Dela sockerkakan i tre bottnar. Bred citronkräm på den nedersta botten. Kiwimoset på nästa botten,. Lägg på den tredje botten, tryck till lätt. Täck med plastfolie tills kakan ska dekoreras. Bred tunt lager grädde över hela kakan. Skala och skiva kiwin tunt och ganera med kiwin och manadarinklyftorna enligt egen fanatasi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.