Instruktioner
Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt. Låt ligga i minst en halvtimme.
Ostsås
Blanda olivolja, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning.
Låt småkoka några minuter.
Tillsätt havssalt, nymald svartpeppar, riven ost och de uppvispade äggen.
Låt svalna.
Lammfärssås
Hacka löken och fräs upp i olivolja.
Tillsätt lammfärsen och finfördela den under bryningen.
Blanda i de krossade tomaterna, vitlök, havssalt, nymald svartpeppar och vitt vin. Låt småkoka i ungefär 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj aubergineskivorna och torka dem. Stek dem gyllenebruna i olivolja. Lägg aubergineskivorna i en stor ungsfast form.
Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå aubergineskivorna.
Bred ut lammfärssåsen över potatisen och däefter ostsåsen på lammfärssåsen.
Avsluta med ströbröd och riven ost överst.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter