Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Blev bjuden på detta av en vän, det var så gott att jag vill dela med mig av detta recept

Ingredienser

Instruktioner

Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt. Låt ligga i minst en halvtimme. Ostsås Blanda olivolja, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt småkoka några minuter. Tillsätt havssalt, nymald svartpeppar, riven ost och de uppvispade äggen. Låt svalna. Lammfärssås Hacka löken och fräs upp i olivolja. Tillsätt lammfärsen och finfördela den under bryningen. Blanda i de krossade tomaterna, vitlök, havssalt, nymald svartpeppar och vitt vin. Låt småkoka i ungefär 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj aubergineskivorna och torka dem. Stek dem gyllenebruna i olivolja. Lägg aubergineskivorna i en stor ungsfast form. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå aubergineskivorna. Bred ut lammfärssåsen över potatisen och däefter ostsåsen på lammfärssåsen. Avsluta med ströbröd och riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.