Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelbullar

 
Skriv ut

Spännande buffébröd...när det börjar spira i markerna plockar du de första nässelskotten och använder i soppa eller som här i goda nyttiga bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll nässlorna i rikligt med vatten och 1 tsk salt ca 5 minuter. Häll av vattnet, spola nässlorna med kallt vatten och krama ur. Hacka dem fint.
  2. Häll havrekli i matberedarens skål. Mät upp 11 dl mjöl i i skålen tillsammans med salt, fänkål, sirap, nässelhacket samt smör i klickar. Smula jästen över .
  3. Värm filmjölken till ca 37°. Häll i beredaren och låt maskinen arbeta ca 5 minuter till en jämn smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös.
  4. Strö lite vetemjöl över och låt jäsa 45-50 minuter till dubbel storlek.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela i två bitar och knåda dem smidiga. Tillsätt ev lite mer mjöl.
  6. Baka antingen ut bullar av all degen eller bullar av hälften och limpa av hälften.
  7. Låt jäsa på bakpappersklädda plåtar ca 30 minuter. 'Värm under tiden ugnen till 250°.
  8. Pensla bröden med vatten med lite brödsirap.
  9. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.
  10. Sätt därefter in limpan i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 200°, och grädda ca 30 minuter.
  11. Låt svalna på galler.
  12. Du kan byta ut nässlorna ut 2 dl förvälld, hackad spenat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.