Spännande buffébröd...när det börjar spira i markerna plockar du de första nässelskotten och använder i soppa eller som här i goda nyttiga bullar.
Instruktioner
- Förväll nässlorna i rikligt med vatten och 1 tsk salt ca 5 minuter.
Häll av vattnet, spola nässlorna med kallt vatten och krama ur. Hacka dem fint.
- Häll havrekli i matberedarens skål.
Mät upp 11 dl mjöl i i skålen tillsammans med salt, fänkål, sirap, nässelhacket samt smör i klickar.
Smula jästen över .
- Värm filmjölken till ca 37°.
Häll i beredaren och låt maskinen arbeta ca 5 minuter till en jämn smidig deg.
Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös.
- Strö lite vetemjöl över och låt jäsa 45-50 minuter till dubbel storlek.
- Tag upp degen på mjölat bakbord.
Dela i två bitar och knåda dem smidiga.
Tillsätt ev lite mer mjöl.
- Baka antingen ut bullar av all degen eller bullar av hälften och limpa av hälften.
- Låt jäsa på bakpappersklädda plåtar ca 30 minuter. 'Värm under tiden ugnen till 250°.
- Pensla bröden med vatten med lite brödsirap.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.
- Sätt därefter in limpan i nedre delen av ugnen, sänk värmen till 200°, och grädda ca 30 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Du kan byta ut nässlorna ut 2 dl förvälld, hackad spenat.
Publicerat den
16 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar