Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pelargonkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Sockerkaka med smak av pelargon känns somrig och spännande!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop tillsammans med mjölken och smöret till en jämn smet. Vänd ner de hackade pelargonbladen.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den pudras med lite florsocker och serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.