Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pyttan's Chokladsnurror

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Saftiga och möra chokladbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader, rör ut jästen i mjölken,tillsätt socker,salt,mjöl och smöret.Arbeta degen ett par minuter innan du blandar i äggulorna. Arbeta sedan degen smidig i ca 5 min i maskin. Låt sedan degen vila inplastad i kylen i 40 minuter. Gör fyllningen medan du väntar. Vispa ihop det mjuka smöret med muscovadosockret,smält chokladen i vattenbad och rör ned den i smör och socker blandningen.
  2. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i 2 delar och kavla ut till dem till en rektangel,bred på fyllningen (inte så tjockt) vik sedan ihop och kläm ihop ändarna. Skär sedan med en kniv eller pizzaskärare på längden och gör sedan snurror som du lägger i pappersformar på bakplåt. Låt sedan jäsa under bakduk i 60 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg innan gräddning och strö på pärlsocker eller hackade pecannötter. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.