Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rågkex

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda inte så söta kex, passar bra till kex och ost!

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet, häll på mjölken och ta bort kastrullen från värmen. Blanda rågmjöl, rågsikt, bakpulver, salt, socker och kummin i en bunke. Häll på degspadet och blanda till en deg, dela degen i 2 delar och kavla ut degen tunt med slät kavel och sedan med en kruskavel eller nagga degen väl. Sporra fyrkanter ca 6x6 cm och lägg på bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 200 grader, placera plåten mitt i ugnen och grädda i 8 - 10 minuter till gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.