Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarberparfait

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

En god sommarefterrätt

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och skala rabarberna skär den i ca 1 cm långa bitar. Varva rabarber och strösocker i en kastrull låt det hela sjuda under lock på svag värme i ca 5 min tills rabarerna smält. Rör ut potatismjölet i vattnet. Tag kastrullen från värmen tillsätt mjölblandningen till rabarberna, låt det hela få ett uppkok, låt rabarberna kallna. Rör äggulor och socker ljust och pösigt tillsätt det rivna citronskalet. Vispa grädden blanda ner äggsmeten i grädden. Varva rabarber och gräddblandning i en skål. Låt alltsammans stelna i frysen ca 2 tim. Skeda upp raberparfaiten i portionsskålar vid serveringen. Ha gärna mandelkakor till lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.