Den italienska krämiga dessertklassikern på nytt sätt med svensk touch. Här är den gjord i en hel form men det är också fint att göra den i portionsformar.
Instruktioner
- Skölj rabarbern och skala den om den är grov. Sjud den tillsammans med sockret på svag värme under lock tills den mjuknat. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt i en stråle under omrörning tills kompotten tjocknat. Ta genast kastrullen från värmen och låt svalna.
- Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarponeost och turkisk yoghurt och rör till en jämn massa. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan bunke och vänd försiktigt ner dem i mascarponekrämen.
- Blanda eventuellt likören i kaffet. Täck bottnen på en form, gärna av glas, med hälften av kexen. Droppa över kaffeblandningen.
- Bred på hälften av rabarberkompotten och täck med halva mängden mascarponekräm. Upprepa proceduren en gång, men spara lite av kompotten till garnering.
Låt stå väl övertäckt i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.
- Sikta över kakao och garnera med några späda rabarberstjälkar och lite av kompotten id servering.
Publicerat den
4 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar