Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparbiff med krämig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna saftiga biff blir perfekt i kombination med såsen, gjord på grönpeppar och grädde. En lite festligare rätt som passar lika bra till vardags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pepparkornen på en skärbräda och krossa dem grovt med hjälp av en brödkavel, för att få dem att avge mer smak. Mät upp 2 msk krossad peppar på en tallrik.
  2. Lägg biffarna på tallriken och vänd dem i pepparn så att de täcks. Tryck till med fingrarna så att pepparn fastnar fint på biffarna.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna tills smöret tystnar och skummar. Lägg i biffarna och stek dem cirka tre minuter för att få dem mediumstekta. Salta biffarna och lägg upp dem på en ljummen tallrik. Täck över med aluminiumfolie och ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop crème fraiche, grädde och senap och vispa ner blandningen med skyn i stekpannan. Låt sjuda under omrörning tills såsen har reducerats något och är rejält het. Vispa ner ev sky från de vilande biffarna. Lägg upp biffarna på varma tallrikar, skeda över såsen och servera med potatis och ångkokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.