Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkkex från Östervåla

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

En jultradition från Östervåla i norduppland. Har inte sett den någon annanstans. Används till att äta julskinka med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet. Blanda alla ingredienser omsorgsfullt. Låt stå svalt några timmar eller över natten. Arbeta degen smidig. Kavla ut tunt. Ta ut kex med mått, eller skär till dem med kniv.
  2. Grädda ca 10 minuter i 200 grader. Låt eftertorka i 50-gradig ugn med luckan öppen.
  3. God Jul!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.