Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisklasagne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fått recept av min kompis Barbro (idag), hon intygar att det är jättegott och jag tror henne. I stället för ostsås kan man göra en vanlig vit sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tonfisksåsen; bryn zuccini, gul lök, vitlök och morötter, tillsätt krossade tomater och låt småputtra 10-15 minuter, tillsätt tonfisken, späd med vatten om det verkar för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ostsåsen; vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt.
  3. Bred ut lite av ostsåsen på botten av en ugnssäker form, lägg på lasagneplattorna, sedan tonfisksåsen. Fortsätt ytterligare med ett lager ostsås, plattor och tonfisksås, avsluta med ostsås, plattor och ostsås. Strö över den sparade rivna osten, gratinera i 200-225 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.