Fått recept av min kompis Barbro (idag), hon intygar att det är jättegott och jag tror henne. I stället för ostsås kan man göra en vanlig vit sås.
Instruktioner
- Tonfisksåsen; bryn zuccini, gul lök, vitlök och morötter, tillsätt krossade tomater och låt småputtra 10-15 minuter, tillsätt tonfisken, späd med vatten om det verkar för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
- Ostsåsen; vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Rör ner 2 dl av osten och smaka av med salt.
- Bred ut lite av ostsåsen på botten av en ugnssäker form, lägg på lasagneplattorna, sedan tonfisksåsen. Fortsätt ytterligare med ett lager ostsås, plattor och tonfisksås, avsluta med ostsås, plattor och ostsås. Strö över den sparade rivna osten, gratinera i 200-225 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar