- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Gott och enkelt alternativ till köttfärslasagne som är en utmärkt rätt till matlådan. Lätt att göra med bara en sås och tonfisk som till skillnad från köttfärs inte behöver tillagas för sig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och skiva rödlöken. Finhacka vitlöken.
- Fräs lök och vitlök i olivolja, tillsätt tomatpuré och rosmarin och fräs några minuter till. Tillsätt vatten, krossade tomater och buljongtärningen och låt allt koka sakta i ca 10 minuter.
- Blanda ner crème fraiche i tomatsåsen.
- Låt tonfisken rinna av och smula ner den i såsen. Krydda med salt, peppar och citronsaft.
- Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugnssäker form, strö sist över parmesan.
- Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
26 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag säger bara, mums! Jättegod lasagne:D
Denna lasagne är helt otroligt god och jättelätt att laga till. Hittade den på Ica.se. Kan verkligen rekommendera att pröva den!
Bytte ut rosmarin och tog sweet chilisås i stället. Jättegott/ kram Bappi
mumsigt! tog i sweet chili som det stod i tidigre kommenter + hade i en burktil tonfisk. Även barnen tyckte om det.