Jag är kanske helt ute och cyklar, men vet någon om det möjligt att få soppan lite tjockare och krämigare utan att använda vetemjöl eller grädde. Jag vill ha ett hälsosammare alternativ med lägre kaloriinnehåll! :)
marwis16 december 2008
Potatis är bra att reda soppor med. Koka med och kör i mixer.:D
matnjutaren16 december 2008
Kycklingsoppa vet jag att du kan ta cocosmjölk i..pasta gör ju också att det inte blir så "rinnigt"...men annars...ingen aning faktiskt..:o
Hoppas någon annan är bättre på detta än vad jag är. :)
matnjutaren16 december 2008
Kokosmjölk är bra i kycklingsoppan och pasta för soppor gör ju även att det "tjocknar"..annars har jag inga fler tips för marwis skrev redan det jag tänkte.(Y)
Hoppas andra har fler tips att komma med. :)
matnjutaren16 december 2008
Skrivet av matnjutaren den 16 dec 2008
Kokosmjölk är bra i kycklingsoppan och pasta för soppor gör ju även att det "tjocknar"..annars har jag inga fler tips för marwis skrev redan det jag tänkte.(Y)
Hoppas andra har fler tips att komma med. :)
Kan upplysa om att jag INTE pratar IRL i stereo..:p blev allt litta tokigt nu...:)
Penne16 december 2008
Bönor och kikärtor kan man säkert mixa lite eller bara mosa sönder. Ungefär som med potatisen.
essim16 december 2008
Röda linser borde också funka.:)
markus16 december 2008
En hederlig Potatis och Purjolöksoppa är kanongod utan grädde...
Jag brukar koka extra grönsaker och mixa ner dem med mixern i buljongen( tex morot, majs ärtot mm)så soppan får en tjockare konsistens,sen häller jag tillbaka de andra grönsakerna i soppan jag håller mig borta från potatis och pasta när jag gör min smala soppa =)
lycka till !(Y)
Erajscha17 december 2008
I princip kan man ju bara reda med antingen ägg eller någon sorts stärkelse. Bäggedera har ju kalorier. Så man måste fundera på om det är kolhydrater eller fett man vill undvika.
De nya rönen säger att det är kolhydrater man ska undvika. (Bland annat ger de dålig mättnadskänsla vilket leder till överkonsumtion).
Jag skulle själv reda med en skvätt grädde och en ägggula.
Grönsaker/potatis/bönor etc man mixar sönder har samma effekt som mjöl och om man mixar sönder dem trasar man också sönder fibrerna...
Jag är kanske helt ute och cyklar, men vet någon om det möjligt att få soppan lite tjockare och krämigare utan att använda vetemjöl eller grädde. Jag vill ha ett hälsosammare alternativ med lägre kaloriinnehåll! :)
Potatis är bra att reda soppor med. Koka med och kör i mixer.:D
Kycklingsoppa vet jag att du kan ta cocosmjölk i..pasta gör ju också att det inte blir så "rinnigt"...men annars...ingen aning faktiskt..:o
Hoppas någon annan är bättre på detta än vad jag är. :)
Kokosmjölk är bra i kycklingsoppan och pasta för soppor gör ju även att det "tjocknar"..annars har jag inga fler tips för marwis skrev redan det jag tänkte.(Y)
Hoppas andra har fler tips att komma med. :)
Kokosmjölk är bra i kycklingsoppan och pasta för soppor gör ju även att det "tjocknar"..annars har jag inga fler tips för marwis skrev redan det jag tänkte.(Y)
Hoppas andra har fler tips att komma med. :)
Kan upplysa om att jag INTE pratar IRL i stereo..:p blev allt litta tokigt nu...:)
Bönor och kikärtor kan man säkert mixa lite eller bara mosa sönder. Ungefär som med potatisen.
Röda linser borde också funka.:)
En hederlig Potatis och Purjolöksoppa är kanongod utan grädde...
du fick ju jätte bra tips här!:)
här kommer mitt bidrag:
Rostad rotfrukts soppa med basilikaolja
& ett till...
Röd linssoppa med kokosmjölk och saffran
som ex. på krämiga soppor(Y)
Jag brukar koka extra grönsaker och mixa ner dem med mixern i buljongen( tex morot, majs ärtot mm)så soppan får en tjockare konsistens,sen häller jag tillbaka de andra grönsakerna i soppan jag håller mig borta från potatis och pasta när jag gör min smala soppa =)
lycka till !(Y)
I princip kan man ju bara reda med antingen ägg eller någon sorts stärkelse. Bäggedera har ju kalorier. Så man måste fundera på om det är kolhydrater eller fett man vill undvika.
De nya rönen säger att det är kolhydrater man ska undvika. (Bland annat ger de dålig mättnadskänsla vilket leder till överkonsumtion).
Jag skulle själv reda med en skvätt grädde och en ägggula.
Grönsaker/potatis/bönor etc man mixar sönder har samma effekt som mjöl och om man mixar sönder dem trasar man också sönder fibrerna...
Lablabi- tunisisk kikärtssoppa´
Tycker jag är krämig och god!
I denna soppa blir vita bönorna "redningen";Rotselleri soppa (ruskigt god)
Hej :)
Mixer är som sagt jätte bra, släng i en skvätt mjölk när soppan blivit mixad. Den blr jätte god (Y)
Hoppas det smakar (H)
Esaus soppa
den här soppan kan du göra hur tjock eller tunn du själv vill
beror ju på hur mycket linser kontra buljong du har i
billig och kalorisnål
jag använder alltid linser eller potatis för att göra soppan tjockare och krämigare. Linser använder jag även ofta i köttfärssås.
Potatis, potatismjöl, arrowrot
Om man inte vill ha vetemjöl är maizena-redning bra. Passar också för glutenintoleranta.