Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annikas tonfisklasagne

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingen som läser detta receptet kan göra sig en föreställning om hur fantastiskt den här lasagnen smakar! Varje gång jag gör den skickar jag en tacksam tanke till Annika som bjöd mig på den här rätten för en si så där tio-femton år sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och morötterna. Fräs dem mjuka i olivolja i stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken.
  2. Häll på tomaterna, salta och peppra efter smak. Låt röran puttra några minuter.
  3. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i stekpannan.
  4. Varva tre lager lasagneplattor med två lager tonfiskröra i en ugnssäker form.
  5. Klicka ut keson över lasagnen, häll på grädden och strö över osten.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter på 200 grader.
  7. Tomatsallad är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Annafbg 13 mars 2009

    Nu har jag förtydligat receptet enligt MK:s riktlinjer. Jag har angett mängd keso, tomater och lasagneplattor. Jag ber om ursäkt ifall min otydlighet ställt till det för någon! Mvh Anna

  • anmawa 21 juli 2009

    God och enkel lasagn när kylskåpet är tomt. Nästa gång ska jag ha i mer keso både i botten av formen och överst. Tack för ett trevligt recept.

  • pia61 29 september 2009

    Gjorde den här till Lunch idag! Fantastiskt god! 5:a i betyg!

  • Vea 18 januari 2010

    Gott alternativ till köttfärsen! Lätt att göra och smakar inte "fiskigt", vilket uppskattades av barnen. Ökade också kesomängden - till det dubbla.

  • Baranowski 19 oktober 2010

    Svängde ihop ingredienserna till den här rätten på 5 min, sen 25min i ugnen. Snabb och enkel rätt, uppsakattas när man har brått

  • Hankan 6 december 2010

    Kanongott, 4 av 5

  • jaaniis 16 augusti 2011

    Jag tyckte det var gott och ger nog 4/5. Tyvärr delade inte övriga familjen min åsikt utan kräsna mannen petade bort morötterna, lika kräsna dottern gav 2/5 och sonen tyckte heller inte om det men som sagt godkänt av mig!

  • grashoppan75 15 januari 2012

    Jättegott! Mild smak och enkel att laga!

  • Sigvi 17 januari 2012

    Muuuuuuums! Jättegott ju, tycker den var mycket godare än vanlig lasagne. Köttfärs kan vara så "träigt" o tråkigt, så tonfisk var en mycket bra variation för omväxlings skull... Kändes inte lika stabbigt! Jag rev dock morötterna på finaste rivjärnet istället för att hacka dom, var rädd att de skulle kännas halvrå om bitarna blev för stora... morot kan ju vara lite svårlagad ibland på det viset.

  • christincarlsson 19 januari 2012

    Enkel och okej.

  • missQ 1 februari 2012

    Hela familjen åt som hästar. Vanlig lasange är min favoriträtt, och det här var inte riktigt lika gott, men enklare att göra och ändå väldigt gott.

  • malin851@hotmail.com 17 februari 2012

    Jag och min man älskade denna:)! Den var godare än vad jag trodde att den skulle bli. Jag hade i 3 tsk ajvar, lite grädde i röran och grovmalen svartpeppar i också, mmm va gott;)! Skivad gurka passade också till:)

  • nizzehult 15 september 2012

    Väldigt gott.. ..om mam struntar i chillipulvret som jag tycker är malplacerat.. Brukar dubbla dom flesta indigrienserna så det bli lite bättre höjd på den....

  • lena1j 25 november 2015

    Tack för det goda receptet har redan gjort det flera gånger och är jättegott

  • pengsan 16 november 2016

    Mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.