20 sekunders aioli

Serverar: 4 portioner

Ett av världens snabbast recept på aioli. Jag hittade detta recept i någon tidning för ett tag sedan, varje gång jag gör aioli så gör jag detta receptet. Helt underbart! Obs. Man ska ha ett helt ägg eftersom äggvitan binder fetterna i aiolin och gör så den inte skär sig. Tricket är att använda en stavmixer!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 tsk fransk ljus senap ( Dijonsenap)
  • 2½ dl olja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg i alla ingredienser förutom vitlöken i ett bunke eller ett mixerglas, för ner stavmixern försiktigt mot botten. Starta sedan stavmixern och gå långsamt upp mot ytan, mixa tills majonnäsen fått en fast konsistens.
    2. Pressa sedan i vitlöksklyftorna när majonnäsen är klar och avsluta med salt och peppar!
    3. Och aiolin är klar!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    victoredstrom 4 januari 2013

    smakade inte bra enligt mitt tycke

    Relaterade Artiklar

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben