Abborrar i folie.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept som kan tillagas såväl på grill, över öppen eld eller hemma i ugnen. Paprika, dill och salladslök ger en oanad smak tillsammans med abborre. Och så smör förståss. Lite havssalt och nymald vitpeppar sätter pricken över anrättningen! Hel abborre innehåller ganska, (väldigt många), ben. Men man äter ju inte dessa. Benen lägger man ju som väl alla vet åt sidan!

Ingredienser

  • 4 abborrar färska hela, rensade och fjällade , ca 300 g/st
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 4 salladslökar
  • ½ kruka gräslök
  • 4 stora kvistar dill
  • 80 g smör
  • 4 ark ugns och grillfolie
  • Flingsalt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj abborrarna väl och torka av dem med hushållspapper. Salta och peppra dem inuti, salta dem utvändigt. Hacka paprikan fint, skär salladslöken i tunna skivor, hacka gräslöken, blanda de hackade ingredienserna i en skål. Dela upp smöret i åtta lika stora avlånga skivor. Lägg en smörskiva och en dillkvist utmed ryggbenet, fyll på med paprikahacket, lägg en dillkvist samt en smörskiva närmast buken på abborrarna och förslut så att inget ramlar ut. Lägg fiskarna på väl smörsmorda folieark och förslut väl så att det blir så tätt som möjligt. Lägg paketen på en ugnsplåt och baka dem i 250° varm ugn ca 20-25 minuter. Kontrollera att fisken är färdig genom att känna efter med en kniv att ryggbenet släpper.
    2. Servera med kokt potatis och en sallad med dill, gräslök och salladslök som krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben