Abborrfiléer á la Monica

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Var ofta ute i skärgården på sommaren. Fiskade mycket. Vi fick abborrar i massor då uppfann jag detta recept för att variera. Det har blivit mycket omtyckt

Ingredienser

  • 14-18 st abborrfiléer
  • 1/2 påse fransk löksoppa
  • fiskkrydda
  • citronpeppar
  • salt
  • gräslök
  • dill
  • 1-2 dl grädde
  • (1/2 dl vatten)
  • Instruktioner

    Stek abborrfiléerna i smör lätt på bägge sidor. Lägg över dem i en smord eldfast form. Varva med salt, kryddor, löksoppa och klippt gräslök. Slå grädden över, späd ev med vatten. Sätt in i ugnen i 200 grader i 20-25 minuter. Ta ut fisken och strö över finklippt dill. Serveras med potatis, tomat-löksallad eller en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben