Ädel lammkotlett

Serverar: 4 portioner

Lammkotletter med smält ädelost är en utsökt kombination.

Ingredienser

  • 8 små kotletter av lamm eller 4 fjärilskotletter
  • 1½ msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 150 ädelost
  • Instruktioner

    1. Putsa kotletterna så att yttersta delen av benet blir ett handtag att hålla i.
    2. Torka av köttet så inga benflisor finns kvar.
    3. Bryn matfettet hasselnötsbrunt i stekpanna, vänd kotletterna hastigt, låt dem endast steka högst 3 minuter på var sida. Krydda dem efteråt.
    4. Skär osten i skivor. Lägg en skiva på varje kotlett. Skjut in dem på galler i ugnen, 275 grader. Passa dem noga, osten ska smälta utan att försvinna.
    5. Bjud kotletterna genast. Servera med ugnsbakad potatis, brynta champinjoner och en god sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2-3
    5

    Kommentarer (1)

    Gul13 2 februari 2009

    Åååå vilken god sås det blev. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben