Ädelost kryddad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fisk som är så gott

Ingredienser

  • 600 g laxfile i portionsbitar
  • 100 g Kvibille Gräddädelost
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ msk citronskal, finrivet
  • 1½ msk olivolja
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Häll crème fraiche i en bunke, smula ner osten grovt och blanda ner persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan så länge. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och skär ett snitt med en vass kniv mitt på laxen, ca 1 cm djupt och ca 3 cm långt. Fördela sedan oströran i skåran över laxbitarna samt ringla över olivoljan. Stek i mitten av ugnen i ca 8–10 minuter. Serveras exempelvis tillsammans med kokta primörer, potatis eller pasta och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben