Ädelost, spenat och valnötter är en lyckad smakkombination. Denna ljuvliga paj kan serveras med kallskuret eller som ett vegetariskt måltidsalternativ.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning
½ purjolök
1 msk smör
125 g babyspenat
250 g ädelost
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
25 g valnötter
Instruktioner
- Gör pajdegen. Hacka mjöl och smör till en smulig massa, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen för hand.
- Smörj en springform, ca 23 cm i diameter. Kavla ut degen och tryck ut den i formen. Låt pajskalet stå kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter.
- Gör fyllningen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör. Skölj spenaten och rör ner den i purjolöken. Låt spenatblandningen fräsa ett par minuter.
- Fördela spenatblandningen i pajskalet och smula över ädelost. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen över spenaten. Strö över valnötterna. Grädda pajen ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
mums! den här pajen var ju supergod! men nästa gång ska jag definitivt dubbla spenat- & purjolöksröran!