Ädelostbiffar med päron och valnötssallad

Serverar: 4 portioner

Ett smarrigt recept från min arbetskamrat. Ej testat än men det skall jag verkligen göra!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk bladpersilja
  • ½ dl grädde
  • 200 g ädelost
  • 1 knippa romansallad eller liknande
  • 2 päron
  • 100 g valnötter
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Blanda köttfärs, ägg, grädde, salt, peppar och hackad bladpersilja i en skål. Forma köttfärsen till 4 lika stora bollar. Gör ett hål och stick i en skiva ädelost i varje boll. Spara hälften av osten till salladen. Fyll igen hålet med ost och lägg upp på en ugnsfast plåt. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Bryt romansalladen i bitar och lägg i en skål. Tillsätt god olivolja, vinäger, salt och peppar och blanda om ordentligt. Skiva päron och lägg i salladen tillsammans med valnötter.
    4. Servera köttfärsbollarna med päron och valnötsalladen och garnera med smulad ädelost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben