Ädelostkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Viktväktarkyckling. 6,5 points per portion.

Ingredienser

  • 3 hårda päron
  • 800 g färska rödbetor
  • 1 msk olja
  • 700 g kycklingfilé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Ädeloströra
  • 100 g ädelost, max 17 %
  • 2 dl crème fraiche, max 5 %
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg klyftorna av var sort för sig på en plåt med bakplåtspapper. Häll över olja och salt. Stek i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    3. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprika. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna . Lägg dem i en ugnssäker form.
    4. Mosa osten, blanda med crème fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på filéerna och strö över timjan. Ställ in formen på galler över klyftorna.
    5. Stek allt i ca 15 minuter, servera med en sallad och oströran som är kvar .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben