Ädelostkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Krämig kycklingrätt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 175 g ädelost i tub
  • ½ tsk salt
  • Marinad
  • 1 msk smält smör
  • 2 tsk soja
  • ½ tsk dragon
  • Sås
  • 4 dl grädde
  • 80 g smör
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 1 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Serveras med
  • ris
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna för såsen (utan mjölet) och koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och red av såsen.
    2. Skär en ficka på varje kycklingfilé. Spritsa i rikligt med ädelost.
    3. Rör ihop ingredienserna till marinaden och pensla på kycklingfiléerna. Lägg filéerna i ugnssäker form och tillaga i ugnen i 225 grader i 45 minuter.
    4. Ta ut formen ur ugnen och häll såsen över kycklingen. Sätt in formen igen i 15-20 minuter.
    5. Serveras gärna med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 17 januari 2011

    Hej! Hur länge låter du köttet ligga i marinaden? Använder du även den till såsen? MVH Imminn

    Kidd 17 januari 2011

    Marinaden ska bara penslas på. Jag har nu korrigerat receptet. Tack för synpunkten!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben