Ädelostkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Saftig kycklingfilé med pikant ädelostsås, pasta och stekt svamp.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • 1 dl hönsbuljong
  • 150 g ädelost
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering
  • Grön tagliatelle
  • 4 gratinerade tomater
  • Stekta kantareller eller blandsvamp
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem fint bruna i matfett på medelvärme. Häll på buljong, täck med lock och efterstek på svag värme tills köttet är genomstekt, ca 10 minuter.
    2. Koka upp grädden med de krossade vitlöksklyftorna och smula i ädelosten och låt den smälta. Späd med kycklingskyn och smaka av med salt och peppar. Sjud såsen ett par minuter.
    3. Servera ädelostkycklingen med nykokt pasta, gratinerade tomater och stekt svamp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Svea36 1 mars 2010

    Tack för alla goda recept i gratäng form finns de något bättre och lättare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben