Ädelostkyckling

Serverar: 4 portioner

Detta recept hittade jag i Hemmets Veckotidning för några år sedan. Det hade fått 1:a pris i en matlagningstävling och jag förstår varför!!!

Ingredienser

  • 1 stor kyckling eller 4 st kycklingfiléer
  • 1-2 msk matfett
  • 1 dl vitt vin (kan ersättas med vatten)
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 100 g ädelost tex Kvibille gräddädel
  • 2 dl kesella gourmet
  • 2 tsk kapris
  • 50-75 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 2 halvor. Bryn delarna i en tjockbottnad gryta med lite matfett till de fått färg. Häll i vinet eller vattnet. Låt sjuda i 25 min.
    2. Ta upp kycklingen ur grytan. Vispa ur grytan med grädden och smula i buljongtärningen. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg i ost, kapris och kesella. Sjud 10 min. Lägg i kycklingen i grytan och strö på de hackade valnötterna. (Att rosta valnötterna i en torr stekpanna förhöjer smaken ytterliggare) Sjud ytterligare 5 min.
    4. Servera med ris eller pressad potatis med mycket persilja på.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    78maria 2 november 2009

    Tack för ett kanonrecept, supergott :) Full pott fån mig! Kram Mia.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben