Smördegsinbakad ädelostkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett jättegott recept som är väl värt tillagningstiden! Jag brukar servera kycklingen med pottisgratäng och en fräsch sallad till.

Ingredienser

  • 4 tinade kycklingfiléer
  • 4 ark smördeg
  • Ädelost
  • Instruktioner

    1. Se till att kycklingfiléerna är ordentligt tinade. Skär en skåra mitt i filéerna, men se till att du inte skär igenom helt. Smula ner ädelosten i skåran.
    2. Kavla ut smördegen tills den är tillräckligt stor för att rymma en filée. Vira in kycklingen i smördegen och kläm åt på sidorna.
    3. Smörj en lagom stor form/plåt och tillaga kycklingpaketen mitt i ugnen tills smördegen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt, ca 35-40 min.
    4. Servera med potatisgratäng och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben