Ädelostpaj à la A-K

Serverar: 4 portioner

Det här är en favorit! Denna paj, en flaska rött och lite skvaller och vips, så är kvällen räddad! ;-) Passar även bra på buffén!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2½ dl mjöl
  • 50 g margarin
  • ½ burk Kesella
  • Fyllning
  • ½ burk Kesella
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 trekant ädelost
  • Instruktioner

    1. Mixa mjöl, margarin och kesellan i matberedaren eller för hand. Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
    2. Fyll sedan skalet med den rivna osten. Skär ädelosten i tunnare skivor och lägg ut över pajen. Blanda kesellan, grädde, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet. In med pajen i ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.
    3. Servera med en god sallad och ett glas rött vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NillaO 26 december 2012

    Verkar jättegod! Byter förstås ut margarinet mot smör! Använd aldrig margarin, bara smör, som är en ren naturprodukt. Margarin är en kemisk produkt som borde förbjudas...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben