Det här är en favorit! Denna paj, en flaska rött och lite skvaller och vips, så är kvällen räddad! ;-)
Passar även bra på buffén!
Ingredienser
Pajskal
2½ dl mjöl
50 g margarin
½ burk Kesella
Fyllning
½ burk Kesella
1 dl grädde
2 ägg
Salt
Peppar
1 dl riven västerbottenost
1 trekant ädelost
Instruktioner
- Mixa mjöl, margarin och kesellan i matberedaren eller för hand.
Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
- Fyll sedan skalet med den rivna osten. Skär ädelosten i tunnare skivor och lägg ut över pajen. Blanda kesellan, grädde, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet.
In med pajen i ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter.
- Servera med en god sallad och ett glas rött vin.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Verkar jättegod! Byter förstås ut margarinet mot smör! Använd aldrig margarin, bara smör, som är en ren naturprodukt. Margarin är en kemisk produkt som borde förbjudas...