Ädelostpaj med konserverade päron

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

God och matig efterrätt eller vickning

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 200 g ädelost eller t.ex. en kvibilletrekant (140 g)
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 ägg
  • riven ost, ca 1-2 dl
  • Konserverade päron
  • Instruktioner

    1. Gör först pajdegen. För hand: Smula fettet i mjölet i en skål som ovan. Vispa sönder ägget, häll i det och arbeta snabbt ihop till en deg. I matberedare tillsätts ägget från början. Pajdegen trycks ut i formen och kan därför användas direkt (behöver inte vila i kylen).
    2. Tryck ut pajdegen i en rund form. Blanda samman mosad ädelost, creme fraiche, ägg och riven ost. Bred ut massan i pajskalet.
    3. Grädda i ugn 200 grader i 20-25 minuter. Servera ljummen med konserverade päron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben