Ädla bollar med smak av pepparkaka

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 20 minuter

Kombinationen ädelost och pepparkaka är alltid gott. Servera med syltad ingefära och päronklyftor.

Ingredienser

  • 200 g ädelost
  • 2 msk smör
  • 8-10 pepparkakor
  • Tillbehör
  • Syltad ingefära
  • 2 päron
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Smula sönder osten i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en jämn massa med mixerstav.
    2. Krossa pepparkakorna i en mortel. Lägg kaksmulorna i en djup tallrik. Forma osten till små bollar, rulla dom i kaksmulorna.
    3. Förvara ostbollarna kallt (gärna över natten) tills de ska serveras. Servera med syltad ingefära och päronklyftor.
    4. Dekorera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LaJefa 25 oktober 2008

    Tyvärr tycker jag inte om ädelost, men jag har hört talas om att detta ska vara en god kombination. Så detta recept sparar jag inte...men väntar med spänning på andra nya roliga recept. Trevlig lördag! Kram Tina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben