Ägg i currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god rätt som vi gillar. Ingen nackdel att den är lättlagad och billig.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 äpple
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 2½ msk vetemjöl
  • 4 dl buljong från tärning
  • ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Koka äggen 7 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Riv äpplet och löken. Fräs det rivna i margarin i en gryta. Strö över curryn och låt den fräsa med någon minut.
    2. Rör i mjölet och späd med buljongen. Koka såsen några minuter. Späd med grädden och smaka av. Lägg ner äggen i såsen och låt dem bli heta.
    3. Servera med kokt ris. Garnera gärna med tunna klyftor av äpple.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben