En god rätt som vi gillar. Ingen nackdel att den är lättlagad och billig.
Ingredienser
6 ägg
1 äpple
2 msk riven gul lök
1 msk margarin
2 tsk curry
2½ msk vetemjöl
4 dl buljong från tärning
½ dl grädde
Instruktioner
- Koka äggen 7 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Riv äpplet och löken. Fräs det rivna i margarin i en gryta. Strö över curryn och låt den fräsa med någon minut.
- Rör i mjölet och späd med buljongen. Koka såsen några minuter. Späd med grädden och smaka av.
Lägg ner äggen i såsen och låt dem bli heta.
- Servera med kokt ris. Garnera gärna med tunna klyftor av äpple.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...