Ägg i senapssås

Serverar: 4 portioner

...god Påskmat...god lunch...gott när du är hungrig med andra ord!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 200 g bacon eller rökt skinka i tärningar
  • Sås
  • 1½ dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 msk Dansukker Florsocker
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ dl grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka äggen. Skala dem.
    2. Blanda mjölk, grädde och mjöl i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter.
    3. Tillsätt senap, florsocker samt salt och peppar.
    4. Stek köttet. Häll upp såsen i en skål.
    5. Dela äggen och lägg dem i såsen.
    6. Strö köttbitarna och persiljan över ägghalvorna.
    7. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hamsko0823 17 november 2011

    Mycket god senapssås! Funkar utmärkt till fisk och potatis

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben